Altcoin,

EOS ontwikkelaar Block.one geeft versie 2.0 van EOSIO vrij

EOS ontwikkelaar Block.one heeft de release van versie 2.0 van het EOSIO protocol aangekondigd.


De Protocol updates

EOSIO is een slim contractprotocol gebaseerd op de blockchain. Het wordt gebruikt om gedecentraliseerde apps (DApps) te ontwikkelen. Waarbij het het consensusmodel gebruikt dat het ‘delegated proof-of-stake’ heet. Dat is een algoritme waarbij ze zonder tussen- of vertrouwenspersonen overeenstemming bereiken.

Volgens de aankondiging van Block.one bevat EOSIO verschillende verbeteringen aan EOS VM. Dit is een krachtige WebAssembly die speciaal voor Blockchain toepassingen gebruikt wordt. Zo maken ze efficiënter gebruik van systeembronnen bij het verwerken van smart contracts.

Block.one beweert dat de bijgewerkte versie van EOS VM tot zestien keer beter is dan EOSIO 1.0. Hierdoor verbetert de efficiëntie van smart contracts aanzienlijk.

Andere ontwikkelingen zijn de acceptatie van WebAuthn authenticatienormen. Dit zorgt er namelijk voor dat een hardware apparaat transacties authentiseert en ondertekent in browsers. Er hoeft dan geen extra software voor geïnstalleerd te worden.

Dit verbetert de veiligheid zonder dat gebruikers wachtwoorden of andere accountinformatie moeten bijhouden.

Voor de block producenten heeft Block.one ook iets ontwikkeld. Namelijk een manier om blocks veilig te ondertekenen. Ze maken gebruik van een toestemmingslaag die meerdere ondertekeningssleutels nodig heeft. Zo hoeft je geen gevoelige informatie te delen.


Nieuwe ontwikkelaarstools

De release bevat ook het EOSIO Quickstart Web IDE. Een nieuwe webgebaseerde ontwikkelingstool. Dit zou zorgen voor het verminderen van de complexiteit en systeemvereisten voor het bouwen van een EOS.io applicatie.

Een hacker zou naar verluidt meer dan $110.000 in cryptocurrency hebben gestolen via het uitbuiten van een EOS gokspel EOSPlay.

Ontwikkelaars hebben vervolgens een breder probleem onderzocht. De goedkope techniek waarmee hackers het netwerk zouden kunnen overbelasten met slechts een paar dollar aan EOS.

Block.one managers hebben deze claim afgewezen en beweerden dat het netwerk correct werkt.