Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Epic Games niet van plan om Minecraft NFT-ban te volgen

Epic Games heeft laten weten dat zij geen plannen hebben om personen of bedrijven die NFT’s of de blockchain in de Epic Games Store willen gebruiken, te stoppen. Iedereen is vrij om de nieuwe technologieën binnen de Epic Store te gebruiken.

Minecraft Blockchain- en NFT-ban

Eerder deze week werd bekend dat de ontwikkelaars van de populaire videogame Minecraft NFT’s en de blockchain-technologie volledig uit de game hebben verbannen.

De voornaamste reden hiervoor zou zijn dat de ontwikkelaars een veilige en inclusieve ervaring te bieden, in plaats van een ruimte om geld te verdienen. Hierdoor willen ze geen NFT’s hangen aan bijvoorbeeld werelden of skins die in de game gebruikt kunnen worden. Toch hebben ze wel laten weten dat ze de nog relatief nieuwe ruimte in de gaten zullen houden in de toekomst. Dit suggereert dat een eventuele NFT-toevoeging in de toekomst er zeker aan kan zitten komen, alhoewel dat wellicht niet op korte termijn zal zijn.

Geen belemmering bij Epic Games

Tim Sweeney is de CEO bij Epic Games. Hij heeft na de ban van Minecraft nu laten weten dat zij niet van plan zijn om zich te bemoeien met ontwikkelaars die ervoor kiezen om NFT’s of de blockchain in de Epic Games Store te gebruiken.

Volgens hem is het belangrijk dat grote game stores zoals Epic Games niet hun mening moeten opdringen aan ontwikkelaars, ondanks dat hij eerder heeft gezegd dat hij gelooft dat de ruimte bezaaid is met oplichting en het concept als geheel in twijfel trekt. Hij zei echter het volgende:

Ontwikkelaars moeten vrij zijn om te beslissen hoe ze hun games bouwen, en jij bent vrij om te beslissen of je ze wilt spelen. Ik vind dat winkels en makers van besturingssystemen zich niet mogen bemoeien door hun mening aan anderen op te dringen. Dat zullen wij dan ook zeker niet doen.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten