Bitcoin

Er is een kans dat Bitcoin de $10.000 niet meer gaat bereiken dit jaar

Bitcoin zat de afgelopen weken vast in een krap bereik tussen de ondersteuning rond de $8.500 en de weerstand van $10.000. Een aantal analisten verwachten dat er een grote uitbraak zal komen. Anderen denken dat we voor een lange tijd vast kunnen zitten in een consolidatiefase.


Gaat Bitcoin de $10.000 pas doorbreken in 2021?

Volgens een rapport van International Business Times denkt voormalig Wall Street investeerder Tone Vays dat Bitcoin mogelijk tot het einde van het jaar vastzit in een bereik.

Hij zegt dat dit komt vanwege de nauwe correlatie van de cryptomarkt en de aandelenmarkt. Hierdoor kan BTC de rest van dit jaar tussen de $6.000 – $10.000 blijven verhandelen. De insinuatie is natuurlijk dat Vays een potentiële daling in de aandelenmarkt verwacht of in ieder geval geen stijgende aandelenkoers.

“Zoals ik al maanden zeg, sta ik nog steeds achter mijn voorspelling dat Bitcoin voor het grootste deel van dit jaar tussen $6.000 en $10.000 zal blijven hangen”, zei hij.


Correlatie tussen S&P en Bitcoin

Vays is niet de eerste die een correlatie tussen de aandelenmarkt en Bitcoin heeft waargenomen.

Een team van JP Morgan-strategen bracht op 11 juni een rapport uit over de cryptomarkt. De groep ontdekte dat sinds de crash van maart cryptocurrencies meer als risicovolle activa zoals aandelen worden verhandeld. Dat is een significante verandering ten opzichte van de voorgaande jaren.

Twee leidinggevenden van Goldman Sachs hebben ook een soortgelijke opmerking gemaakt. Ze ontdekten dat Bitcoin geen consistent diversificatie voordeel biedt ten opzichte van traditionele activa klassen.

Zelfs de grootste Bitcoin fans hebben de correlatie waargenomen en dat kan het lastig maken voor de digitale munt om een flinke prijsstijging mee te maken.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bloomberg analist denkt er anders over

Echter, zoals altijd delen niet alle analisten dezelfde mening. Mike McGlone, een senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence denkt dat de Bitcoin koers er juist heel goed voorstaat..

McGlone zei op 26 juni dat hij denkt dat Bitcoin een ‘bull’ in een kooi is die op het punt staat uit te breken’ naar $13.000:

“Hoe meer minachting voor bulls, hoe beter de prijs omhoog blijft voor de consoliderende crypto. De dalende volatiliteit van Bitcoin weerspiegelt de rijping in de richting van een digitale versie van goud.”

Dit is kort nadat hij zei dat BTC dit jaar $20.000-28.000 zou kunnen bereiken vanwege de halving in 2020.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?