artificial intelegence AI
Bitcoin

‘Er is een verbinding tussen Bitcoin en kunstmatige intelligentie’

De CEO en oprichter van ARK Invest, een populair investeringsfonds, zegt dat een samenwerking tussen Bitcoin en kunstmatige intelligentie gigantische kostenbesparingen en extra productiviteit kan opleveren. “De samenwerking tussen Bitcoin en kunstmatige intelligentie kan de manier waarop bedrijf zich organiseren transformeren”, aldus Cathie Wood, de CEO van ARK Invest.

Is AI een bedreiging voor Apple en Google?

Afgelopen maand publiceerde ARK Invest een onderzoeksrapport over kunstmatige intelligentie, waarin het suggereerde dat kunstmatige intelligentie als ChatGPT efficiënt genoeg kan worden om online-marktplaatsen als die van Apple en de zoekmachine van Google uit de markt te drukken.

“Ons onderzoek suggereert dat AI de potentie heeft om grote bedrijven uit de markt te drukken. Het ChatGPT van OpenAI vormt een bedreiging voor Apple en Google”, aldus Cathie Wood.

In een nieuwe video-update deelt Wood dat de samenwerking tussen Bitcoin en AI betaalsystemen drastisch efficiënter kan maken, bijvoorbeeld door een einde te maken aan onnodige kosten op kaartbetalingen.

Op betalingen met creditcards ben je bijvoorbeeld al gauw 2 tot 3 procent kwijt. Volgens Cathie Wood kan de combinatie van Bitcoin en kunstmatige intelligentie daar een einde aan maken.

Amerikaanse economie verzwakt

Verder gaat Cathie Wood in de video-update in op de Amerikaanse economie, die vooral op het gebied van arbeid begint te verzwakken. De arbeidsmarkt was de afgelopen maanden een solide factor binnen de economie, maar begint nu zwakte te vertonen.

Zo schoot bijvoorbeeld de werkloosheid omhoog van 3,5 naar 3,8 procent. Cathie Wood denkt dat de spaarpot van de Amerikaanse consument langzaam leegraakt en dat meer mensen op zoek moeten naar een baan om het hoofd boven water te houden voor hun gezin.

Wat dat betreft kan er nog weleens een interessante periode aankomen voor de Amerikaanse economie. Als we de recessie krijgen die maanden geleden al werd voorspeld, dan kan de Bitcoin koers weleens een lastige periode te wachten staan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Bitcoin stijgt boven $28.000 en klaar voor bull run in Q4 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43