Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Er zit nu $570 miljoen in Canada’s Purpose Bitcoin ETF

Het gereguleerde financiële product is vorige week gelanceerd en bevat al meer dan $570 miljoen aan Bitcoin.


Bitcoin ETF gaat goed van start

Purpose Bitcoin ETF, de eerste Bitcoin-exchange-traded fund (ETF) in Noord Amerika, heeft in een week tijd al meer dan 9.300 Bitcoin verzameld, blijkt uit gegevens van Glassnode. Van deze ruim negen duizend Bitcoins zijn er 1.032 BTC-tokens gisteren gekocht. De koopactie ging zelfs door toen Bitcoin maandag een van de meest brute koersdalingen ooit zag, waardoor $1,6 miljard aan futures-posities werd geliquideerd .

Volgens de gegevens van Purpose beheert het nu ongeveer voor $574 miljoen aan vermogen. Dit is meer dan de hoeveelheid Bitcoin die Glassnode rapporteert, die een dag achterloopt met zijn statistieken. Dit bewijst de enorme vraag van particuliere en institutionele beleggers die Bitcoin willen kopen bij een gereguleerde beurs.


Canadese Bitcoin-enthousiasten hebben genoeg keus

Een belangrijke aantrekkingskracht van de ETF is dat, in tegenstelling tot Bitcoin-futures die worden aangeboden, de Purpose Bitcoin ETF daadwerkelijk Bitcoin heeft in plaats van simpelweg de prijzen van Bitcoin te volgen. Dit zorgt voor daadwerkelijke blootstelling aan de digitale valuta, in plaats van een synthetische weddenschap op hogere prijzen.

Purpose biedt twee ETF’s aan beleggers: een BTCC.U-product dat is afgestemd op degenen die met Amerikaanse dollars kopen en een BTCC.B-product voor degenen met Canadese dollars. De eerste bezit 0.00019014 BTC per aandeel (9,59 USD), terwijl de laatste 0.00014976 BTC (7,55 USD) per aandeel bezit.

Ondertussen is het bedrijf nog niet klaar met zijn op Bitcoin gerichte aanbiedingen. Het kondigde gisteren de lancering aan van een optieproduct op de Montreal Exchange in Canada. Het gaat om een product waarmee beleggers weddenschappen kunnen plaatsen op toekomstige prijzen van de Purpose Bitcoin ETF.

Bitcoin nieuws

Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar
Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten