Erdogan: Turkije is in 2020 klaar met testen Digitale valuta

De Turkse president Erdogan heeft besloten dat de test van de digitale valuta van de Centrale Bank in 2020 klaar is. De digitale lira zal tijdens de presidentiële campagne van 2020 uitgegeven moeten worden door de Centrale Bank.


Eind 2020 zal test digitale Lira afgerond zijn

In het presidentiële programma staat geschreven dat de eerste proeven van de digitale lira eind 2020 afgerond moeten zijn. Dit wordt geschreven in een officieel gepubliceerd document.

De regering is naar verluidt van plan een softwareplatform te ontwikkelen die directe betalingen mogelijk maakt op basis van de digitale Lira. Naast de Centrale Bank zal ook het nationaal bureau voor technologische innovatie worden betrokken bij het project.

De start van de digitale Lira maakt deel uit van de doelstelling om de Turkse economie te versterken. In het document wordt het als volgt geschreven:

“Het hoofddoel is om een ​​financiële sector op te richten met een sterke institutionele structuur. Deze sector zal tegen lage kosten kunnen reageren op de financieringsbehoeften en zal financiële instrumenten bieden om Istanbul te ondersteunen een aantrekkelijk wereldwijd financieel centrum te worden.”


Recente berichtgeving Turkije

In september kondigde de regering van Turkije al aan om een nationale blockchain-infrastructuur op te gaan zetten. Deze aankondiging werd gedaan tijdens de 2023 strategie-presentatie van het land.

In deze plannen werd onthuld dat de blockchain technologie gebruikt gaat worden om openbare gegeven op een veilige manier op te slaan, zoals academische certificaten, kadastrale registraties en douane-gegevens. Hiermee kunnen vervolgens mogelijke toepassingen in de publieke sector worden bepaald.

In Turkije richten steeds meer inwoners zich tot cryptocurrencies. De traditionele Lira is vrij volatiel en verliest soms plotseling veel waarde ten opzichte van andere valuta’s. Mede om deze reden kopen de Turkse inwoners steeds meer cryptocurrencies.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken