Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 Testnet Kintsugi gaat live ter voorbereiding op de fusie

Kintsugi is een openbaar testnet waar mensen kunnen experimenteren met Ethereum 2.0 voordat het wordt samengevoegd tot proof of stake.


Testnet voor Ethereum 2.0

Ethereum-ontwikkelaarsteams hebben hard gewerkt aan de voorbereiding van Ethereum 2.0. Dit is een proof-of-stake-platform dat is ontworpen om de transacties van de blockchain sneller, goedkoper en minder energie-intensief te maken.

Maar, hoewel ETH2 nog niet helemaal klaar is, is het eerste grote testnet dat wel. Zo kan het publiek zien hoe het netwerk binnenkort gaat functioneren.

Tim Beiko, die de kernontwikkelaars van Ethereum coördineert, heeft vandaag het Kintsugi-testnet aangekondigd op de blog van de Ethereum Foundation. Kintsugi is een Japans woord voor het gebruik van goud om kapotte voorwerpen te repareren zonder te proberen de schade te verbergen. Het woord roept een gevoel van transparantie op.

Het Ethereum-netwerk in zijn huidige is een slachtoffer van zijn eigen succes. Na baanbrekende gedecentraliseerde financiële applicaties, NFT’s en zelfs op blockchain gebaseerde games, schrikken netwerktransactiekosten sommige gebruikers af. Het ruilen van activa op een peer-to-peer-basis of het bieden op digitale verzamelobjecten in de keten vereist een deel van de energie van het netwerk.

Om transacties relatief snel door te drukken, moeten mensen hogere vergoedingen betalen of wachten tot er minder activiteit op de blockchain is.


Van proof-of-work naar proof-of-stake

Ethereum 2.0 lost dat op. Het netwerk is nu een proof-of-work-systeem, net zoals Bitcoin. Hierbij valideren de miners transacties. Nu gaat het veranderen naar een proof-of-stake-systeem waarmee mensen het netwerk kunnen beveiligen door een deel van hun ETH in het protocol op te sluiten. Terwijl zowel miners als stakers beloningen krijgen, schaalt het proof-of-stake-systeem van Ethereum ook de beschikbare ruimte op het netwerk op.

Fase 0 van de upgrade is afgelopen december live gegaan met de lancering van de Beacon Chain. Deze zal uiteindelijk worden gebruikt om het huidige netwerk naar het nieuwe te overbruggen. Er zijn al miljarden dollars aan ETH ingezet voor het nieuwe netwerk.

Ter voorbereiding op de fusie hebben ontwikkelaars vier kortstondige testnetten geïntroduceerd die zijn ontworpen om te simuleren hoe het nieuwe netwerk zal werken. Kintsugi is niet alleen ontworpen voor ervaren ontwikkelaars, maar voor alle leden van het publiek.

“Hoewel de ontwikkeling van klanten en UX nog steeds wordt verfijnd, moedigen we de gemeenschap aan om Kintsugi te gaan gebruiken om vertrouwd te raken met Ethereum.” Aldus Beiko.

De meesten hopen dat het testproces soepel verloopt, zodat andere testnetten, zoals Görli en Rinkeby, kunnen worden gebruikt om de overgang te simuleren.

“Zodra deze zijn geüpgraded en stabiel zijn is de volgende stap de overgang van Ethereum mainnet naar proof-of-stake.” Aldus Beiko.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten