Ethereum,

Ethereum 2.0 gaat live met de lancering van de Beacon Chain

De langverwachte netwerkupgrade voor Ethereum is vandaag gelanceerd. Dit is wat je moet weten over Ethereum 2.0.


De eerste stap is gezet

De eerste stap van Ethereum 2.0 ging vandaag om 11:00 uur live. De Ethereum 2.0 upgrade belooft verschillende belangrijke verbeteringen aan het Ethereum-netwerk toe te brengen. Waaronder de introductie van een proof-of-stake-mechanisme, dat enkele van de al lang bestaande schaalbaarheidsproblemen van Ethereum zou moeten oplossen.

Vandaag is het eerste grote deel van de Ethereum 2.0-upgrade, bekend als Phase 0, gelanceerd.

“Het is een geweldig teken voor de Ethereum gemeenschap. Gefeliciteerd met de lancering allemaal!”.

Dat zei Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, vandaag voorafgaand aan de lancering.


Een lange reis

“We dachten dat we het netwerk vorig jaar december zouden lanceren. Het is een flinke reis geweest,” vertelt Danny Ryan.

Het eerste in blok dat door een validator werd gemaakt werd ondertekent met: “Mr. F was here.” Het vierde blok was ondertekend met de woorden: “Welkom bij het nieuwe begin.”

De lancering van de beacon chain is nu bevestigd. Er zijn meer dan 21.000 actieve validators op het netwerk en elk tijdperk kent een succespercentage van meer dan 80%.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Wat is Ethereum 2.0?

Deze lancering is fase 0 van de Ethereum 2.0 upgrade en introduceert de Beacon Chain.

Volgens de Ethereum-website zal de Beacon Chain het proof-of-stake consensus introduceren in Ethereum. Dit is een nieuwe manier om Ethereum veilig te houden. Het legt de basis voor een nieuwe thuis voor Ethereum dat schaalbaar, veiliger en duurzamer is.

Proof of stake verwijst naar het concept waarbij een persoon transacties op het Ethereum netwerk kan minen of valideren als hij of zij een bepaalde hoeveelheid Ethereum in bezit heeft. Gebruikers moeten in totaal minimaal 32 Ethereum inzetten om transacties te valideren.

Volgens Glassnode is tot nu toe bijna 900.000 Ethereum gestaked, wat meer is dan het minimum dat nodig is voor fase 0.

Het is te hopen dat meer mensen hun tokens gaan staken. Het is namelijk zo dat hoe meer mensen deelnemen aan het nieuwe proof-of-stake-netwerk van Ethereum, hoe veiliger het netwerk zal zijn.