ethereum
Ethereum

Ethereum bereikt in 2022 een nieuw hoogtepunt ten opzichte van Bitcoin

De grootste altcoin Ethereum (ETH) handelt momenteel op het hoogste punt van het jaar ten opzichte van Bitcoin (BTC), met de Merge die om de hoek ligt.

Historische strijd

Aangezien de grootste upgrade van Ethereum binnen een week wordt verwacht, zit de op een na grootste cryptocurrency momenteel in een soort achtbaan.

Vorige maand overtrof de cryptocurrency kort het psychologische niveau van de $2.000, maar het momentum duurde niet lang. De waarde van de munt daalde terug tot het bereik van de $1.500 en $1.700.

Ethereum, dat momenteel handelt op ongeveer $1.610, steeg de afgelopen 24 uur met 6%. Daarmee is het enigszins hersteld van de nogal speculatieve dip de dag ervoor, toen het daalde tot bijna $1.500.

Een interessantere ontwikkeling is de historische strijd tussen Ethereum en Bitcoin (BTC), de oudste en grootste cryptocurrency van de markt op basis van marktkapitalisatie.

Hoewel de zogenaamde “flippening”, een evenement waarbij de marktkapitalisatie van Ethereum die van Bitcoin overschaduwt, misschien nog niet heeft plaatsgevonden, is de prijs van ETH ten opzichte van BTC sinds half juni behoorlijk gestegen.

De ETH:BTC-ratio bereikte de 0,08514 Bitcoin per 1 Ethereum. Dit is het hoogste niveau dat het paar dit jaar heeft gezien. Het is ook de beste prestatie voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin sinds december vorig jaar. Destijds stond de markt op de rand van een neerwaartse spiraal, die de prijs van Bitcoin uiteindelijk onder de $20.000 bracht.

Ethereum zet Bitcoin onder druk

Of deze bullish trend al is ingeprijsd met de Merge, de op handen zijnde overgang van Ethereum van een Proof-of-Work (PoW) naar een minder energieverslindend Proof-of-Stake (PoS)-systeem, is niet duidelijk. Toch zal het zeker interessant zijn om te zien hoe de gebeurtenissen zich de komende weken en maanden ontwikkelen.

Toch, zoals Dan Held, het hoofd van groeimarketing bij Kraken, onlangs vertelde, zal de aanstaande fusie van Ethereum waarschijnlijk meer druk op Bitcoin uitoefenen. Dit kan zich op zijn beurt vertalen in toekomstige prijsbewegingen.

Zoals Held opmerkte, kan dit relevant zijn wanneer het Bitcoin vs Ethereum-verhaal onder de aandacht komt van het groeiende leger van milieuactivisten die zich bezighouden met het energieverbruik van Bitcoin.

Ik denk dat de Merge het energieverbruik van Bitcoin onder druk zal zetten, omdat ze naar Ethereum zullen wijzen en zeggen: ‘Hé, deze blockchain, ik spreek hier vanuit het perspectief van een leek, deze blockchain gebruikt weinig energie, en jij gebruikt veel energie’. En dat is het. Ze zullen proof-of-stake versus proof-of-work of iets anders niet begrijpen.’

Aldus Held.

Ethereum nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen