Newsbit

ethereum

Ethereum bereikt nieuw hoogtepunt van boven de $3.100

ethereum
TimeCoin Special Token Sale Banner

Ethereum heeft vandaag de psychologische $3.000 grens overschreden. Nadat deze grens doorbroken was, bleef de koers stijgen waardoor het nieuwe hoogste punt ooit nu op $3.150 ligt. De ETH koers is het afgelopen jaar met meer dan 1.300% gestegen en heeft een marktkapitalisatie van $363 miljard.


$121 miljoen aan digitale obligaties

De stijging van Ethereum deze week volgt op berichten dat de Europese Investeringsbank voor $121 miljoen aan digitale obligaties op het Ethereum-netwerk heeft verkocht. De banken Goldman Sachs, Societe Generale en Banco Santander speelden een rol bij de verkoop van obligaties door de EIB, meldde Bloomberg Law. Het nieuws werd ontvangen als een nieuw teken van kracht van Ethereum voor een groot aantal financiële use-cases.

De EIB gebruikte Ethereum omdat het netwerk het mogelijk maakt om meerdere ‘vervangbare tokens’ te maken, ook wel ERC-20-tokens genoemd.


Belangrijke Ethereum updates gaan komende maanden live

Naast het feit dat de test van de banken positief nieuws is, zullen de komende maanden eindelijk een aantal langverwachte updates live gaan. Op 14 juli zal Ethereum een upgrade integreren met de naam EIP-1559. De upgrade zal het totale aanbod van ETH-tokens verminderen door miljarden munten te vernietigen die anders naar miners zouden zijn gegaan.

Volgens de wetten van vraag en aanbod is de algemene verwachting dat deze EIP-1559 update de prijs van Ethereum zal laten stijgen. Wellicht heeft alleen al het anticiperen op de upgrade dat effect al.

Dan is er ook nog de grote overgang naar ETH 2.0. Deze upgrade schakelt het hele netwerk om naar proof-of-stake, in plaats van de huidige energie-intensieve proof-of-work. De eerste stap van deze transitie is de zogenaamde fusie. Die staat voorlopig gepland voor eind 2021. Ethereum 2.0 zal de transactiekosten verlagen en de snelheid van het netwerk te verhogen.

Al met al dus veel positief nieuws voor ETH investeerders.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top