Ethereum Classic, ETC
Altcoin

Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd

Het enthousiasme rondom de naderende Merge van Ethereum neemt toe en grappig genoeg gaat dat gepaard met de hoogste koers in 4 maanden tijd voor Ethereum Classic. Op het moment van schrijven noteert Ethereum Classic een koerswinst van 15 procent voor de afgelopen 24 uur en staat het project op 41,65 dollar.

Ethereum Classic grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een hard fork van de Ethereum blockchain. Zowel Ethereum als Ethereum Classic wijzen naar 2015 als hun lanceermoment. Wat je wellicht niet weet is dat de Ethereum blockchain in 2016 een herstart maakte en daarbij enkele transacties terugdraaide. In die periode vond namelijk de beruchte DAO-hack plaats, wat een splitsing binnen de Ethereum-gemeenschap veroorzaakte.

Een kleine groep mensen was van mening dat de code altijd heilig moet zijn en de blockchain bij fouten niet teruggedraaid mag worden. In hoeverre kun je immers spreken van een onveranderlijke transactiegeschiedenis als het blijkbaar heel eenvoudig is om transacties terug te draaien? Bij Ethereum Classic waren ze van mening dat het terugdraaien van de transacties geen goed idee was.

Zij gingen dan ook verder met de oorspronkelijke blockchain, vandaar de naam Ethereum Classic. Het grote Ethereum ging verder met de aangepaste transactiegeschiedenis. Zo waren er ineens twee versies van Ethereum. Interessant is dat Ethereum Classic, in tegenstelling tot het grote Ethereum, een maximale hoeveelheid ethers kent. Er komen nooit meer dan 210,7 miljoen ETC in omloop.

Plek 19 op CoinMarketCap

Ondanks het feit dat Ethereum Classic qua populariteit niet eens de veters van Ethereum mag strikken, staat het project nog altijd op plek 19 op CoinMarketCap. Met de huidige koers van 41,65 dollar heeft het project namelijk nog een indrukwekkende market cap van 5,6 miljard dollar. Hoewel Ethereum Classic niet langer onderdeel is van het Ethereum netwerk, lijkt het project ook te profiteren van de naderende Merge.

In aanloop naar de Merge is er namelijk weer een discussie gaande rondom een mogelijke hard fork van Ethereum. Er is een groep die Ethereum graag op Proof-of-Work wil houden en er alles aan wil doen om de overstap naar Proof-of-Stake te dwarsbomen. Die groep bestaat vooral uit miners die bang zijn dat hun nu nog kostbare apparatuur straks waardeloos is. Het lijkt erop dat Chandler Guo, de man die eerder achter de Ethereum Classic hard fork zat, ook nu de leidende factor is.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins