Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record

Het totale aantal transacties per seconde binnen het ecosysteem van Ethereum is naar een all-time high geschoten, dankzij een plotselinge piek voor een relatief onbekende layer-3 oplossing. L2BEAT data laat zien dat de layer-2 en 3 netwerken van Ethereum een gecombineerde 246,18 transacties per seconde behaalden op 16 juni.

Dat levert op dagelijkse basis 21,2 miljoen transacties op.

41% daarvan op onbekende Layer-3

Een gigantisch percentage van die transacties vond plaats op Xai, een nieuwe layer-3 oplossing voor Ethereum met een focus op gaming. Deze nieuwe en nog relatief onbekende layer-3 voor Ethereum wordt gedreven door Offchain Labs – de firma achter de Arbitrum One blockchain.

Voor 10 juni hing het aantal transacties per seconde voor Xai nog rond de 1 per dag, maar sindsdien is dit getal flink gestegen. Op 16 juni werd een voorlopige top van 101,72 transacties per seconde bereikte.

Base en Arbitrum maakten de top drie af met bijna 33 en 21 transacties per seconde op 16 juni.

Op de vierde positie vinden we Proof of Play Apex, een andere layer-3 blockchain voor ethereum gericht op Gaming. Ook afkomstig van de mensen van Offchain Labs.

Blaffende honden bijten niet

Xai en Proof of Play Apex mogen samen dan veel transacties per seconde verwerken, maar de hoeveelheid kapitaal in de blockchains valt vooralsnog tegen met 1,38 miljoen dollar en 695.000 dollar.

Ter vergelijking: voor Arbitrum One en Base, de twee grootste schaalbaarheidsoplossingen voor Ethereum, gaat het om 18 en 7,6 miljard dollar.

Om die reden geloven sommige mensen dat het aantal transacties per seconde een waardeloze metriek gaat. Uiteindelijk gaat het om het verplaatsen van waarde en dat zien we op dit moment nog niet gebeuren bij Xai en Proof of Play Apex.

“Het is een beetje als het tellen van briefjes in je portemonnee, om vervolgens te negeren dat sommigen 1 dollar waard zijn, sommigen 20 dollar en sommigen 100 dollar”, aldus Steven Goldfeder van Offchain Labs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CBEO: Lancering van spot Ethereum ETF bevestigd: 23 juli
Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum
Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren