Blockchain Nieuws, Ethereum Nieuws

Ethereum- en NFT-plannen van Discord van de baan na terugslag

Waar Discord, dat bekend staat om zijn gelijknamige VoIP-, instant messaging- en digitaal distributieplatform, hintte eerder deze week nog naar een mogelijke Ethereum (ETH)- en NFT-integratie. Nu lijkt het bedrijf deze plannen toch te laten vallen.


Van ‘Pre-Release’ naar ‘No-Release’

De CEO en oprichter plaatste eerder deze week een Tweet met daarin een screenshot van de gebruikersinstellingenpagina van de app met een ETH-logo en een optie om digitale portemonnees zoals MetaMask en Wallet Connect aan te sluiten. Hierna werd de CEO, Jason Citron, gebombardeerd met duizenden opmerkingen over de mogelijke crypto-plannen van het bedrijf.

Alhoewel er zeker genoeg positieve berichten over de mogelijke update waren, was niet iedereen het eens met de beslissing. Zo hebben meerdere gebruikers gedreigd om hun Discord Nitro-abonnement op te heffen als de beslissing voortgezet zou worden. Nitro is een abonnement bij Discord waardoor gebruikers tegen betaling extra functies krijgen.

Volgens deze gebruikers zouden NFT’s een Ponzi-schema zijn en zouden ze schadelijk zijn voor het milieu vanwege de grote hoeveelheid energieverbruik die wordt gebruikt om cryptocurrencies te minen.

Inmiddels heeft Citron laten weten dat de functie van de ‘pre-release’-fase naar de ‘no-release’-modus gezet is. Hij zei hierover het volgende:

“Bedankt voor alle perspectieven iedereen. We hebben momenteel geen plannen om dit interne concept te lanceren. Voorlopig richten we ons op het beschermen van gebruikers tegen spam, oplichting en fraude. Web3 heeft veel goede maar ook veel problemen die we op onze schaal moeten oplossen. Binnenkort meer.”


Niet iedereen is het eens met Discord’s crypto-beslissing

Toch blijft Discord populair voor diverse NFT-projecten. Het platform wordt steeds vaker ingezet om gemeenschappen op te bouwen voor NFT’s. Toch lijkt het erop dat niet alle Discord-gebruikers dol zijn op cryptocurrencies. Zo ontving een Reddit-bericht bijvoorbeeld al circa 6.400 stemmen (de likes van Reddit), waarin het volgende stond: “Gelieve geen NFT’s te ondersteunen” en werd gepost in de /r/discordapp-pagina op Reddit.

Dit bericht was tevens niet het enige bericht met veel upvotes. Een andere Reddit-gebruiker, onder de naam ‘CaboSanLukas’ gaf aan dat volgens hem de NFT-technologie een scam is. Hier voegde hij het volgende aan toe:

“Stel je voor dat je een ticket koopt waarop staat dat je de X-afbeelding bezit. Maar dat ticket heeft in geen enkel land rechtsgeldigheid. Ook is de waarde van NFT’s gebaseerd op pure speculatie en schaarste.”

Reddit-gebruiker ‘Atulin’ was het ook niet eens met de relatief nieuwe NFT-technologie. Hierover beweerde Atulin het volgende:

“Je verbrandt een hectare Amazonewoud om een link te krijgen naar een bonnetje voor een aankoop van iets. Je krijgt dat iets niet, je krijgt niet eens de bon, je krijgt een link naar de bon.”

Nu draait Discord de beslissing dan ook terug. Het bedrijf sluit de deuren voor crypto-projecten op het platform voor de toekomst echter nog niet uit. Het is hiermee afwachten of deze integratie mogelijk later alsnog plaatsvind, of dat deze mogelijk een andere vorm krijgt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten