Ethereum Nieuws, Hack Nieuws, Solana Nieuws

Ethereum Nieuws, Hack Nieuws, Solana Nieuws

Ethereum en Solana herstellen na hack van $320 miljoen

Zowel Ethereum als Solana boeken vandaag flinke winsten, slechts enkele dagen na een enorme hack van $320 miljoen.


Ethereum en Solana prijzen stijgen met 9%

De Ethereum prijs is vandaag met 9,31% gestegen naar een prijs van $2.840. Ook Solana presteert vandaag uitermate goed. De prijs van 1 SOL token ligt op het moment van schrijven namelijk rond de $104. Dat is 8,5% hoger dan gisteren.

ETH 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Over de Wormhole hack

Het sterke herstel komt vlak na één van de grootste hacks van dit jaar. Wormhole, een crypto bridge-protocol waarmee verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren, is woensdag voor $320 miljoen gehackt in Wrapped Ethereum.

Wrapped Ethereum is een cryptocurrency die 1:1 is gekoppeld aan de prijs van Ethereum en interoperabel is met andere Wormhole-compatibele netwerken, zoals Ethereum, Solana, Avalanche, Binance Smart Chain, Polygon en meer.

De hacker was in staat om 120.000 Wrapped Ethereum tokens te ontvangen zonder een gelijkwaardige hoeveelheid Ethereum te staken. Hoewel de exploit voornamelijk verband hield met hoe Wormhole en Solana met elkaar verbonden waren (in plaats van een expliciete bug in Solana zelf), kelderde de Solana koers.

Kort na de hack daalde de SOL prijs van $111 naar $97. Op 3 februari bereikte de koers zelfs een diepteput van $94.

SOL 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De aard van de hack betekende ook dat bestaande wETH tokens op het Solana-netwerk in wezen niet meer werd ondersteund, omdat de aanvaller de token kon minten zonder de onderliggende token te staken.

Om de markten te kalmeren, stapte Jump Crypto, een crypto-handelshuis gevestigd in Chicago, in om het tekort op te vullen. De president van Jump Crypto, Kanav Kariya, zei dat “Jump 120k van zijn eigen ETH heeft opgezet omdat we in Wormhole geloven en het in deze fase van zijn ontwikkeling willen ondersteunen. We komen er sterker dan ooit uit.”

Hij voegde eraan toe dat er binnenkort een gedetailleerd incident rapport van Wormhole zou worden vrijgegeven. Sindsdien zijn zowel Solana als Ethereum hersteld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten