ethereum, ether, stijgt
Ethereum

Ethereum ETF is dichterbij dan ooit blijkt uit nieuw onderzoek

Zou het dan eindelijk werkelijkheid worden? De speculaties rondom een Ethereum (ETH) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) zijn weer opgelaaid, vooral na de recente successen van zijn voornaamste rivaal, Bitcoin (BTC), in januari.

In een recent onderzoeksrapport hebben Bernstein analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra aangegeven dat Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, het enige project is dat mogelijk groen licht zou kunnen krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

50% kans op een Ethereum ETF

Analisten van Bernstein hebben een schatting gegeven van wanneer ze verwachten dat een Ethereum Spot ETF goedgekeurd zou kunnen worden. Ze leggen uit dat de betrokkenheid van grote financiële spelers zoals Grayscale en Franklin Templeton, die allebei strijden om hun eigen Ethereum ETF gelanceerd te krijgen, de kans op goedkeuring door de autoriteiten vergroot. Volgens hen is er ongeveer 50% kans dat zo’n ETF al in mei goedgekeurd wordt. Bovendien achten ze het bijna zeker dat er binnen het komende jaar goedkeuring zal komen.

Als Ethereum Spot ETFs goedgekeurd worden, kan dit leiden tot een aanzienlijke stijging van de Ethereum prijs. Terwijl sommigen speculeren dat Bitcoin nieuwe recordhoogtes kan bereiken, zoals $100.000 of zelfs $250.000, verwachten veel liefhebbers dat Ethereum de grens van $10.000 kan doorbreken. Volgens een recente analyse van BEINCRYPTO zal deze waardering echter nog even op zich wachten, mogelijk tot 2030.

Wordt Ethereum ingehaald door Cardano?

Velen beschouwen Ethereum als een cryptocurrency met een veelbelovende toekomst, maar er zijn ook stemmen die suggereren dat Ethereum binnenkort door een ander project overtroffen zou kunnen worden.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en een van de mede-oprichters van Ethereum, is vastberaden om met Cardano de tweede plaats in de cryptomarkt, momenteel ingenomen door Ethereum, te veroveren. Ondanks zijn cruciale rol in de ontwikkeling van Ethereum, gelooft Hoskinson dat Cardano zich kan onderscheiden door voorop te lopen in innovatie en de implementatie van gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen.

Tijdens een gesprek met crypto analist Dan Gambardello, benadrukte Hoskinson de ontwikkelingen binnen Cardano op het gebied van schaalbaarheid, governance en innovatie, inclusief de introductie van partnerketens en rollups. Hij onderstreept het belang van het gedecentraliseerde bestuursmodel en het beheer van het treasury fonds, dat bijna $750 miljoen in ADA tokens bevat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomst cadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC