ethereum
Ethereum

Ethereum ETF-uitgevers verlagen nu al hun commissies in hevige concurrentiestrijd

Net zoals we eerder dit jaar zagen bij de lancering van de Bitcoin (BTC) ETF’s, is er momenteel een felle concurrentiestrijd gaande om de laagste Ethereum ETF-commissies. Alle aanbieders proberen hun commissies zo laag mogelijk te houden om investeerders aan te trekken.

Concurrentiestrijd in volle gang

VanEck heeft aangekondigd dat hun Ethereum ETF geen kosten zal hebben tot 2025 of totdat het totale beheerde vermogen $1,5 miljard bereikt. Na deze periode wordt een vergoeding van 0,2 procent in rekening gebracht.

Franklin Templeton, een andere grote naam in de financiële wereld, biedt eveneens een kostenloze periode voor hun ETF. Zij zullen echter 0,19 procent kosten rekenen zodra het fonds $10 miljard bereikt. Het verlagen van de handelskosten is een bekende strategie om investeerders bij concurrenten weg te lokken, vooral in een nieuwe en volatiele marktsector zoals crypto ETF’s.

De verwachtingen voor de Ethereum ETF’s

Eerder deze maand probeerde VanEck de Ethereum-hype aan te wakkeren door een voorspelling te doen van een Ethereum-koers van $22.000 in 2030. De vermogensbeheerder vergeleek ETH met digitale olie.

Maar hoe populair zullen de Ethereum ETF’s worden? Volgens Matt Hougan van Bitwise zouden de nieuwe Ethereum ETF’s in de eerste 18 maanden na de lancering tot wel $15 miljard aan nieuwe investeringen kunnen aantrekken. Hij noemt verschillende factoren die bijdragen aan deze optimistische prognose, zoals een groeiend aanbod aan stablecoins, duidelijkere regelgeving en de effecten van de Dencun-update.

“Toch denk ik dat $15 miljard in de komende 18 maanden een goed begin is. Mijn gevoel zegt me dat we het beter zullen doen dan dat. ETH is een aantrekkelijke asset die de meest veelzijdige blockchain ter wereld aandrijft. Maar zelfs $15 miljard aan netto nieuwe vraag zal een dramatisch effect hebben op de Ethereum-markt,” aldus Hougan.

De kans bestaat dat de Ethereum beursfondsen volgende week al verhandelbaar worden. Wat zeker is, is dat de lancering nu echt heel dichtbij is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten