Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum ETF’s zetten allereerste groene week neer

De Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn gisteren voor de derde dag op rij geteisterd door kapitaaluitstromen. Met dank aan de uitstekende resultaten van maandag en dinsdag zijn de fondsen er desalniettemin in geslaagd om de handelsweek in het groen af te sluiten. Sinds de massa-lancering op 23 juli was dit nog niet eerder gelukt.

Primeur voor kersverse Ethereum-fondsen

Uit nieuwe gegevens van Farside Investors blijkt dat de Ethereum-fondsen gisteren gezamenlijk $15,8 miljoen aan kapitaal zijn kwijtgeraakt. Het teleurstellende resultaat komt nadat op woensdag en donderdag ook al netto-uitstromen waren geregistreerd, van $23,7 miljoen en $2,9 miljoen om precies te zijn.

Op maandag en dinsdag hadden de fondsen daarentegen hun beste dagen sinds de beursintrede neergezet. Op maandag werd een totaalbedrag van $48,8 miljoen verwelkomd, gevolgd door een netto-instroom van $98,4 miljoen een dag later. 

Dankzij deze rijkelijke instromen hebben de fondsen de week dik in de plus af kunnen sluiten, met een instroom van $104,8 miljoen. 

De eerste week, die slechts vier handelsdagen bevatte, stroomde er $341,8 miljoen uit de fondsen. In de eerste volledige week kwam de uitstroom uit op $169,4 miljoen. Er is dus overduidelijk een stijgende lijn zichtbaar. Of deze zich de komende weken zal voortzetten is natuurlijk geen garantie. Dit zou de Ethereum koers in ieder geval flink ten goede komen.

Grayscale’s ETHE-fonds al bijna $3,3 miljard verloren

Grayscale’s ETHE-fonds, dat voorheen een gesloten trustfonds was, heeft tot dusver nog op iedere handelsdag een kapitaalvlucht gezien. In totaal heeft het geconverteerde fonds al $2.296,4 miljard verloren, wat een grote last op de schouders is van de Ethereum koers. 

Een positief teken is dat de uitstromen over tijd flink zijn afgenomen. In de eerste week werd het fonds geteisterd door piekuitstromen van gemiddeld bijna $380 miljoen per dag. Een week later kelderden de uitstromen naar een dagelijks gemiddelde van zo’n $120 miljoen. De afgelopen week stroomde er gemiddeld ‘slechts’ $36 miljoen uit het fonds.De door Grayscale gecreëerde verkoopdruk neemt dus in rap tempo af. 

Volgens Grayscale’s eigen data beheert het fonds nog altijd bijna $5 miljard, waarmee het met afstand de grootste Ethereum ETF op de markt is. BlackRock’s ETHA-fonds komt op een tweede plek met iets meer dan $900 miljoen onder beheer.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.