ethereum
Ethereum

Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden

Volgens Katherine Dowling, Chief Compliance Officer bij Bitwise, zijn de Amerikaanse Ethereum ETF’s bijna klaar voor lancering. Ze meldt dat er steeds minder problemen zijn in de documenten die worden uitgewisseld tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en de potentiële ETF-uitgevers. Een definitieve lanceringsdatum is echter nog steeds onbekend.

Wat is de huidige situatie?

De definitieve goedkeuring hangt af van de S-1 documenten. Deze documenten bevatten alle informatie en details over de uitgever en de effecten die ze willen aanbieden. Zodra de SEC deze goedkeurt, kunnen de producten op de markt komen. Volgens Katherine Dowling verloopt dit goedkeuringsproces voorspoedig.

“We zien in de S-1-amendementen dat er steeds minder problemen zijn die heen en weer worden beoordeeld tussen de uitgevers en de SEC,” aldus Dowling.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, heeft recent aangegeven dat de lancering van spot Ether ETF’s ergens in de zomer zal plaatsvinden. De exacte datum blijft echter onduidelijk. Dowling geeft aan dat het een “lange, hete zomer” is voor de uitgevers die wachten op goedkeuring.

Er wordt verwacht dat de spot Ethereum ETF’s binnen de eerste 18 maanden na lancering tot $15 miljard aan instroom zouden kunnen aantrekken, een bedrag vergelijkbaar met dat van de spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Een Solana ETF op komst?

De goedkeuring van deze ETF’s door de SEC lijkt ook een signaal te zijn dat de SEC openstaat voor fondsen buiten Bitcoin en Ethereum. Volgens Dowling zijn er positieve dialogen met de SEC over de vooruitzichten voor nieuwe producten op de markt.

Een voorbeeld hiervan zijn Solana (SOL) beursfondsen. VanEck en 21Shares hebben op 8 juli hun officiële aanvragen ingediend voor een Solana spot ETF. De kans lijkt echter klein dat een Solana ETF onder het bewind van SEC-voorzitter Gary Gensler het daglicht zal zien. Een herverkiezing van Joe Biden zou dit scenario waarschijnlijk ook dwarsbomen.

Eerst staat echter de lancering van de Ethereum ETF’s op de planning. De gesprekken verlopen positief en de laatste details worden momenteel uitgewerkt. Wanneer de ETF’s precies gelanceerd zullen worden, is nog onduidelijk, maar de kans is groot dat dit binnen enkele weken zal gebeuren. We blijven de situatie nauwlettend volgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CBEO: Lancering van spot Ethereum ETF bevestigd: 23 juli
Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum
Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren