EthereumInQubeta
Persbericht

Ethereum Haalt Bitcoin In Met Crypto ETF Inflows, ETH Koers Stijgt – Wat Gaat Ethereum Doen?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Ondanks de moeizame start van de Ethereum ETF’s zijn ze er onlangs in geslaagd om Bitcoin ETF’s voorbij te gaan in instroom. Kan Ethereum Bitcoin inhalen en wat gaat Ethereum doen naar aanleiding van dit nieuws? 

Ethereum heeft het nog altijd moeilijk als je kijkt naar de koersprestaties, nu het al meer dan 17% is gedaald over de afgelopen maanden. Toch zijn er recentelijk positieve ontwikkelingen geweest die de koers de afgelopen dagen met iets meer dan 7% omhoog hebben geholpen. Dit heeft de Ethereum koers teruggebracht naar een waarde van boven de $ 2650 en ook het handelsvolume richting de $ 20 miljard gebracht.

Ethereum koers verwachting (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap 

Een van de belangrijkste redenen voor deze nieuwe positieve ontwikkelingen is de instroom van kapitaal naar de Ethereum ETF’s. 

Instroom naar Ethereum ETF’s neemt toe

Nieuwe data van Lookonchain laat zien dat er significante ontwikkelingen hebben plaatsgevonden binnen de crypto ETF’s. Deze data toont aan dat er recentelijk een uitstroom heeft plaatsgevonden bij Bitcoin ETF’s van 4255 BTC ter waarde van meer dan $ 254 miljoen. 

Tegelijkertijd zijn de Ethereum ETF’s juist in staat geweest om een lichte instroom van kapitaal te realiseren ter waarde van 2533 Ethereum met een prijskaartje van iets meer dan $ 6,7 miljoen. 

Het is een van de eerste keren in meerdere weken dat Ethereum ETF’s erin zijn geslaagd om kapitaal aan te trekken en het is dan ook geen verrassing dat de markt hier voorlopig goed op lijkt te hebben gereageerd. 

De Ethereum ETF die het beste presteerde was die van iShares. Deze leidende partij in de wereld van ETF’s wist meer dan 7576 Ethereum aan te trekken ter waarde van meer dan $ 20,2 miljoen.

In- en uitstroom van Bitcoin en Ethereum ETF’s – Bron: Lookonchain

Het verschil tussen de ontwikkelingen bij de Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s, waarbij er bij Bitcoin juist kapitaal uitstroomt en bij Ethereum kapitaal instroomt, kan een teken zijn van een nieuwe verschuiving binnen de crypto markt waarbij er meer aandacht en kapitaal naar Ethereum verschuift. 

Het kan zelfs een teken zijn dat Ethereum bezig is om Bitcoin in te halen, hoewel Ethereum hiervoor nog een lange weg te gaan heeft. De Ethereum koers is op dit moment ongeveer $ 2650 waard en heeft hiermee een market cap van bijna $ 320 miljard. Ter vergelijking, Bitcoin heeft een waarde van iets meer dan $ 59.000, waarmee het een market cap heeft van $ 1,17 triljoen.

Ethereum moet dus nog meer dan 3,6 keer zoveel waard worden om de koppositie van Bitcoin over te nemen. Ondanks dat dit niet realistisch lijkt, kan Ethereum in de aankomende weken en maanden zeker aanzienlijke stijgingen doormaken, vooral nu de technische indicatoren deze mogelijke stijging ondersteunen.

Ethereum koers verwachting – wat gaat Ethereum koers doen?

Technische indicatoren zoals de RSI wijzen op ruimte voor verdere stijgingen. De RSI bevindt zich op dit moment namelijk rond de 51 en lijkt zich omhoog te bewegen richting een bullish gebied.

RSI van Ethereum stijgt richting 51 – Bron: TradingView

Tegelijkertijd bevinden de EMA’s van Ethereum zich allemaal onder de huidige koerswaarde van Ethereum. Dit is een teken dat de Ethereum koers het op zowel de korte als lange termijn goed kan gaan doen. De enige technische indicator die op de korte termijn een mogelijke stijging tegenspreekt is het MACD-histogram dat een waarde heeft van 0,00549 en hiermee een verkoopsignaal afgeeft.

Als Ethereum in staat is om zijn stijgingen voort te zetten kan er gekeken worden naar de onmiddellijke weerstand bij de $ 2648. Als de koers in staat is om voorbij dit niveau te stijgen, kan er meteen worden gekeken naar de weerstand bij de $ 2755. Vanuit daar kan er zelfs omhoog gekeken worden naar een mogelijke piek en hoogste waarde van de afgelopen maand bij de $ 3554. 

Als de koers niet in staat is om zijn huidige niveau vast te houden moet er rekening worden gehouden met een daling richting de ondersteuning bij de $ 2564. Als de koers niet in staat is om deze ondersteuning vast te houden, moet er rekening worden gehouden met een verdere daling richting de $ 2458.

Alternatieve cryptocurrencies om te overwegen

Ondanks dat de Ethereum koers een positieve periode tegemoet lijkt te gaan verschuiven veel investeerders hun aandacht nog altijd naar alternatieve opties. Dit komt doordat Ethereum door zijn grote market cap niet meer zulke grote stijgingen kan maken als de crypto markt bekend omstaat. 

Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer investeerders hun aandacht verschuiven naar meme coins en vooral naar presale meme coins. Dit komt doordat meme coins die zich in hun presale fase bevinden hun native tokens aanbieden tegen hoge kortingen zodat ze de financiering voor hun ontwikkelingskosten rond kunnen krijgen. 

Een vroege investeerder die deze tokens koopt tegen hoge kortingen kan vervolgens aanzienlijke winsten realiseren op het moment dat deze projecten tractie creëren en daardoor hard stijgen zodra ze worden gelist op exchanges. Het is een van de redenen waarom deze opties tegenwoordig zo populair zijn binnen de crypto markt. 

Omdat het echter moeilijk kan zijn om het juiste crypto project met potentieel te vinden dat geen scam is zetten we hieronder een tweetal meme coins met potentieel neer. Beide presale tokens zijn in staat om aanzienlijke stijgingen door te maken zodra ze worden gelist op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief brengt eigen Layer 2 oplossing naar de markt

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat zich al snel wist te onderscheiden van zijn voorgangers door een unieke Layer 2 blockchain naar de markt te brengen. Deze Layer 2 blockchain moet bekende gebreken zoals langzame transacties en hoge transactiekosten van Layer 1 blockchains zoals Ethereum oplossen. Hiermee vormt het ook het eerste Pepe alternatief dat zijn eigen Layer 2 blockchain op de markt brengt en een van de eerste meme coin Layer 2 oplossingen.

Het idee achter Pepe Unchained is dat het de losgebroken versie van de originele Pepe (PEPE) vormt. Deze losgebroken versie van Pepe bevindt zich niet meer op de Ethereum blockchain en kan daardoor zijn eigen brein aan het werk zetten. Dit brein heeft geleid tot de creatie van zijn eigen Layer 2 blockchain die zorgt voor hoge transactiesnelheden tegen lage transactiekosten. Het vormt dan ook de ideale launchpad voor nieuwe meme coins.

De hoge transactiesnelheden tegen lage kosten zijn niet de enige voordelen waar gebruikers van Pepe Unchained van kunnen genieten. Pepe Unchained biedt namelijk ook extra hoge staking beloningen aan. Dit betekent dat er nu nog altijd een APY te verdienen is van boven de 220%, ondanks dat er al bijna 700 miljoen PEPU tokens vastgezet zijn. Dit is ook een teken van het vertrouwen dat investeerders hebben in de toekomst van dit project en dat ze de koers stabiel willen houden.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 8,5 miljoen opgehaald en komt hiermee snel in de buurt van zijn volgende doel van $ 8,7 miljoen. Dit betekent ook dat de huidige prijs van $ 0,0090539 per PEPU token binnenkort verder zal stijgen. Investeerders zullen zich daarom moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels Ethereum, USDT, BNB en creditcard. 

Bezoek de Pepe Unchained presale

Crypto All Stars (STARS) – nieuw meme coin project brengt Meme Vault naar blockchain

Crypto All Stars is een nieuw meme coin project dat al snel de nodige indruk wist te maken op de crypto markt. Dit project brengt namelijk een Meme Vault naar de blockchain waarin gebruikers in staat zijn om meme coins te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Het project heeft daardoor ook alle meme coins onder één dak weten te brengen, wat al snel heeft geleid tot de nodige aandacht.

De Meme Vault van Crypto All Stars is een staking smart contract oplossing waarin bekende meme coins zoals Doge, Pepe, WIF of Shiba Inu zijn vast te zetten. Gebruikers die dit doen komen in aanmerking voor de native STARS token. Net als bij veel andere presale projecten zullen gebruikers die vroeg instappen bij de presale van dit project extra grote voordelen kunnen verdienen. Deze unieke utility heeft ervoor gezorgd dat Crypto Analyst het project al snel heeft benoemd als een van de meest veelbelovende presale projecten van 2024.\

Om mee te kunnen doen, moeten gebruikers eerst de STARS token kopen, die ook al meteen in het staking mechanisme vastgezet kan worden. Om STARS tokens te kopen, moet je naar de officiële website van Crypto All Stars gaan. 

De presale van Crypto All Stars heeft inmiddels al meer dan $ 340.000 opgehaald en tokens kosten op dit moment $ 0,00138 per stuk. Het zal echter niet lang meer duren voordat deze prijs verder zal stijgen, aangezien de presale dichtbij zijn volgende doel van $ 382.000 is. Tokens zijn te koop middels Ethereum, USDT, BNB en creditcard. 

Bezoek de Crypto All Stars presale


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.