Ethereum (ETH)
Ethereum

Ethereum klaar voor enorme prijsstijging? Peter Brandt voorziet ‘Bear Trap’

Dit weekend sloot de waarde van Ethereum (ETH) in vergelijking met Bitcoin (BTC) op het laagste punt in drie jaar tijd, een situatie die investeerders tot nadenken stemt. Wat houdt deze ontwikkeling in, en moeten we ons zorgen maken?

Te midden van deze bezorgdheid biedt de gerenommeerde investeerder Peter Brandt een perspectief dat hoop kan bieden. Via zijn socialemediakanalen deelt hij zijn analyse: hij vermoedt dat de huidige situatie een ‘bear trap’ zou kunnen zijn. Dit betekent dat de waargenomen daling misleidend kan zijn en juist voorafgaat aan een significante waardestijging van Ethereum ten opzichte van Bitcoin.

Indien Brandt’s voorspelling uitkomt, zouden we binnenkort getuige kunnen zijn van een krachtige opleving van Ethereum.

Peter Brandt is optimistisch over Ethereum

In het verleden was Brandt alles behalve fan van Ethereum. Zo noemde hij ETH “troep” en bezitters van de token “etheridiots”. Maar nu Ethereum het laagste punt in drie jaar heeft bereikt ten opzichte van Bitcoin ziet hij dus kansen.

Hij zegt dat er sprake zou kunnen zijn van een bear trap. Dit is een zogenaamde neppe daling die duidt op een verdere daling. Hierna draait de koers echter snel om om vervolgens weer aan een opwaartse trend te beginnen.

Vandaag zien de crypto koersen weer mooie stijgingen. Zo ook Ethereum dat vandaag met bijna 5 procent in het groen staat. Het ETH/BTC paar staat ook iets in het groen. Met ruim 1 procent. 

Altseason op komst?

De waarde van ETH ten opzichte van BTC is momenteel ongeveer 0,05. De laatste lokale top van ETH/BTC ligt momenteel op 0,06. Mocht die top doorbroken worden is er officieel sprake van een doorbraak van structuur en een nieuwe opwaartse trend. Dit niveau is echter nog ver weg.

Maar de geschiedenis wijst uit dat het heel snel kan gaan in de crypto wereld. Zo steeg ETH/BTC in het voorjaar van 2021 binnen zeven weken met 170 procent. 

Het zal wellicht een paar weken gaan duren voordat Brandt’s prognose gevalideerd wordt. Voor bezitters van Ethereum en van altcoins is het echter te hopen dat hij gelijk heeft. Forse stijgingen van ETH/BTC zijn namelijk ook gunstig voor altcoins. In het verleden correleerde forse ETH/BTC stijgingen met ‘altseasons’. Dit zijn periodes waarin altcoins ongekende rendementen behalen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen
Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs
Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017