Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum koers voor het eerst sinds april 2022 voorbij de $3.000

Na lang anticiperen heeft Ethereum (ETH) eindelijk de psychologische drempel van $3.000 doorbroken. Deze prestatie was echter van korte duur; de munt handelt momenteel rond de $2.920. Desondanks symboliseert het overstijgen van deze weerstandsgrens een optimistisch vooruitzicht voor het project.

Waarom stijgt de Ethereum prijs?

Sinds april 2022 heeft de koers van Ethereum (ETH) voor het eerst de grens van $3.000 overschreden, een stijging die lijkt te worden aangedreven door de anticipatie op de goedkeuring van een Ethereum Spot exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, heeft uitgesproken dat zij verwacht dat Bitcoin (BTC) en Ethereum de enige cryptocurrencies zullen zijn die in de Verenigde Staten goedkeuring krijgen voor een Spot ETF. Interessant is dat Ark Invest reeds een aanvraag voor een Ethereum Spot ETF bij de SEC heeft ingediend.

Daarnaast genereert de geplande implementatie van EIP-4844 als onderdeel van de Dencun-upgrade, voorzien voor 13 maart, veel aandacht. Deze upgrade belooft de transactieverwerking te versnellen en de kosten te verlagen, waarmee het verdere positieve verwachtingen schept voor de toekomst van Ethereum.

RSI indicator is bullish

De technische indicatoren wijzen eveneens op een bullish vooruitzicht voor Ethereum. Neem bijvoorbeeld de wekelijkse Relative Strength Index (RSI), die momenteel een uiterst positief signaal uitzendt. Met een RSI-waarde boven de 50, versterkt door een opwaartse trend, blijkt dat bulls nog steeds in het voordeel zijn. Opmerkelijk is verder dat de RSI recentelijk de 70 heeft overschreden, een niveau dat historisch gezien vaak het begin van een versnelde koersstijging markeert.

Mogelijkheid van de Flippening: Ethereum vs. Bitcoin

De recente koersstijging van Ethereum wakkert speculaties aan over een mogelijke ‘Flippening‘, het theoretische moment waarop Ethereum Bitcoin zou kunnen overtreffen in marktkapitalisatie. De realisatie van dit scenario is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de groei en adoptie van het Ethereum-netwerk.

Voor Ethereum om Bitcoin in marktkapitalisatie te overtreffen, gezien Bitcoin’s hoogste koers ooit rond de $69.000, zou de prijs van Ethereum moeten stijgen naar ten minste $13.600.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?