Ethereum
Ethereum

Kan Ethereum ooit meer waard worden dan Bitcoin?

Ethereum (ETH) heeft zich stevig gevestigd als de tweede grootste cryptocurrency qua marktwaarde, direct na Bitcoin (BTC). Deze altcoin, zeer populair binnen de crypto-gemeenschap, wordt door velen gezien als de potentiële kandidaat om Bitcoin te overtreffen in marktwaarde, een scenario dat bekend staat als ‘de Flippening’. De vraag rijst: wat zou de Flippening betekenen voor Ethereum, en wat is er vereist om dit ooit te bereiken?

Ten tijde van dit schrijven wordt Ethereum (ETH) gewaardeerd op ongeveer $2.500 per munt, met een totale marktkapitalisatie die de indrukwekkende grens van $298 miljard nadert. Hoewel dit een aanzienlijk succes vertegenwoordigt, staat het nog steeds in de schaduw van Bitcoin’s marktkapitalisatie van $926 miljard, die Ethereum’s waardering bijna 3,7 keer overtreft. Dit aanzienlijke verschil benadrukt de uitdagingen die Ethereum moet overwinnen om Bitcoin ooit als grootste crypto-project te kunnen overstijgen.

Wat is de ‘Flippening’?

Het concept van de ‘Flippening’ duidt op het vooruitzicht dat Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) in marktwaarde zou kunnen overtreffen. Historisch gezien heeft Bitcoin altijd een hogere prijs gehad dan Ethereum. Echter, voor een Flippening om te gebeuren, zou de prijs van Ethereum moeten vermenigvuldigen met een factor van ongeveer 3,7, uitgaande van een ongewijzigde Bitcoin-prijs. Dit zou betekenen dat Ethereum zou moeten klimmen tot een waarde van meer dan $8.500, ver boven zijn vorige recordhoogte.

Op dit moment handelt de bitcoin prijs een stuk lager dan zijn all time high, die ongeveer $69.000 bedraagt. Als we deze koers nemen als mikpunt voor ETH om de flippening te realiseren dan is er een ethereum prijs van ruim $13.600 voor nodig, bijna 6x hoger dan de huidige waarde van de munt. Het mag duidelijk zijn dat een flippening event een flinke gebeurtenis is voor Ethereum en de algehele crypto markt. 

Hoe de Flippening kan plaatsvinden?

Belangrijke factoren om de Flippening mogelijk te maken zijn explosieve adoptie en groei van het Ethereum netwerk. Het voordeel dat ETH heeft ten opzichte van het Bitcoin netwerk is dat het smart contracts faciliteert en daardoor veel toepassingen en innovaties ondersteunt. Hierdoor ervaart het netwerk veel meer dagelijkse activiteiten. Het gebruik heeft een groot effect op de lange termijn prijsontwikkeling van de munt.  

Een sterke katalysator hiervoor kan innovatie op het netwerk zijn. Vorige innovaties zoals Decentralized Finance (DeFi) en Non Fungible Tokens (NFTs) hebben veel waarde opgeleverd voor Ethereum. In de toekomst kan wellicht blockchain gaming of nieuwe toepassingen groot worden die de flippening mogelijk maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten
Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei
‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen