Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum lijkt op weg om Weerstand van $300 te doorbreken

Ethereum (ETH)

Ethereum profiteert deze week van de Bitcoin prijsstijging en lijkt op weg om het belangrijke weerstandsniveau van $300 te doorbreken.

Bitcoin heeft de afgelopen dagen kracht getoond toen de prijs steeg van $9.300 naar $ 9.800. Echter, een munt die nog meer kracht toont is Ethereum. De op één na grootste cryptomunt steeg van $225 naar $246. In dit artikel analyseren we de ETH grafieken om te kijken of ETH de sterke prestaties door kan blijven zetten.


De weerstand van $250

Als we de Ethereum grafiek bekijken dan zien we dat er een belangrijke ondersteuningszone is tussen de $215 en de $220. Vanaf hier zagen we de ETH koers dan ook omhoog stuiteren. Zo’n stuitering laat dan ook zien dat kopers graag kopen rond dit niveau en denken dat de prijs verder kan stijgen.

In wezen handelt Ethereum momenteel boven het 100-daagse en 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA), wat een bullish indicator is. Naast dat sterke signaal is het volume de laatste tijd flink toegenomen.

Vaak zien we dat het volume stijgt voordat de prijs volgt. Dit in combinatie met het feit dat ETH in een zijwaartse bereik zit, toont een toename van accumulatie.

De kans bestaat dus zeker dat Ethereum spoedig de $250 weerstandszone bereikt. Als ETH de $250 breekt is de kans groot dat de munt snel doorstijgt tot boven de $300 of zelfs naar $330. Zo’n rally zou een nieuwe higher high classificeren, wat ook een bullish teken is.

Ethereum prijs – Bron: Tradingview

Betekent dit dan ook dat Ethereum in één keer de $250 zone zal doorbreken? Nee, zeker niet. De kans is groot dat dit pas gebeurd als Bitcoin ook een grote move veroorzaakt en bijvoorbeeld de $10.500 grens doorbreekt.

Op korte termijn is een potentiële terugkeer naar het niveau van $234 niet uitgesloten en sommigen zeggen zelfs dat het gezond zou zijn.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Meer vraag naar Ethereum tokens

Dat Ethereum zo goed presteert de laatste tijd is zeker niet zonder reden. De DeFi markt blijft dit jaar exponentieel groeien. Het aantal nieuwe DeFi-activa is in slechts één jaar tijd bijna vertienvoudigd.

Deze DeFi markt zorgt ervoor dat er heel veel ETH tokens vast zitten en niet verkocht worden. Dit zorgt voor minder aanbod en een grotere vraag.

Als klap op de vuurpijl is er dan ook nog eens de ETH 2.0 update die dit jaar plaats zal gaan vinden. De verwachtingen hierover zijn hooggespannen omdat het netwerk naar een PoS netwerk zal updaten. Dit betekent dat mensen Ethereum tokens kunnen gaan staken. Ook dit zorgt voor extra vraag naar ETH tokens.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top