Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum nadert de psychologische $5.000 grens

Ethereum, de op een na grootste crypto ter wereld, heeft vandaag de $4.700 overschreden, waardoor het de psychologische $5000 grens nadert.


ETH terug in prijsontdekking

De Ethereum koers is vandaag met ongeveer 4 procent gestegen waardoor het zojuist een nieuwe All Time High van $4.762 heeft bereikt. De prijsstijging van ETH vind tegelijk plaats met een koersstijging van de Bitcoin. De prijs van BTC ligt namelijk weer boven de $66.000. Dit toont de sterke samenhang tussen de munten aan.

Correlatietabel voor cryptovaluta – Bron: Crypto Watch

Inflatoire druk keert terug

Wall Street-economen verwachtten dat de Amerikaanse consumentenprijsindex in oktober zou stijgen tot 5,8%, vooruitlopend op het inflatierapport van het Bureau of Labor Statistics op woensdag. Dat zou een stap hoger zijn dan het tempo van 5,4% dat in september werd gezien, het hoogste sinds 1990.

Amerikaanse headline-inflatie. Bron: Bloomberg, Bureau of Labor Statistics

De laatste inflatiecijfers kwamen na de beleidsvergadering van de Federal Reserve vorige week. De Amerikaanse centrale bank besloot haar programma voor de aankoop van activa van $120 miljard per maand te beëindigen. Dit werd gedaan om de aanhoudend stijgende consumentenprijzen te begrenzen en ze terug te brengen tot het beoogde doel van 2%. 

Maar de Fed-functionarissen hielden vast aan hun langetermijnvisie dat inflatie vanzelf voorbij zal gaan. Ze besloten uiteindelijk om hun referentierentetarieven dicht bij nul te houden. Dat is uitermate bullish nieuws voor Bitcoin. Dit omdat investeerders crypto kopen als afdekking tegen inflatie.


Technische analyse Ethereum

Als we de Ethereum grafiek bekijken zien we een duidelijk stijgende trend. ETH bevindt zich in een stijgend kanaal, die laat zien dat de koers spoedig in de buurt van het $5.000 niveau kan gaan komen.

Bernhard Rzymelka, global markets managing director bij Goldman Sachs, verwacht dan ook dat Ethereum in december 2021 de $8.000 zal hebben bereikt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten