Ethereum Nieuws, Solana Nieuws

Ethereum-ontwikkelaars: Waarschuwing JPMorgan is sterk overdreven

Analisten van JPMorgan zeiden onlangs dat Ethereum momenteel in gevecht is om zijn dominantie in de DeFi wereld te behouden. Volgens de analisten is Ethereum langzaam aan het verliezen van andere netwerken en dat zou een zeer slecht teken zijn.


Verliest Ethereum langzaam zijn terrein?

In een beleggersnota schreef teamleider Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan dat sharding – een methode om het aantal transacties dat op een blockchain kan worden uitgevoerd drastisch op te schalen – te laat zou kunnen komen voor Ethereum. Hierdoor zal ETH de concurrenntie van andere blockchains niet meer af kunnen wenden. Avalanche, Binance Smart Chain, Solana en Terra hebben veel van dezelfde soorten applicaties als Ethereum kunnen bieden met hogere snelheden en lagere kosten.

“Ethereum bevindt zich momenteel in een intense race om zijn dominantie in de applicatieruimte te behouden, waarbij de uitkomst van die race naar onze mening nog lang niet bekend is”, staat in de notitie.

Maar verschillende Ether-ontwikkelaars vertellen dat berichten over de ondergang van het netwerk sterk overdreven zijn.

“Over het algemeen lijkt het een beetje op een luie kritiek”, zegt Tim Beiko, die Ethereum-ontwikkelaarsbijeenkomsten coördineert. “De Rollups zijn vandaag live, en sharding zal hun kosten verlagen.”

“Ethereum is nog steeds veruit de meest gebruikte keten als je naar de gegevens kijkt”, vertelt Tegan Kline, medeoprichter van het team dat het Ethereum-indexeringsprotocol The Graph heeft gebouwd. “Van de 26 netwerken die The Graph ondersteunt, is 66,7% van de zoekopdrachten op Ethereum.”


Wil jij Ether verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Komt de ETH 2.0 upgrade te laat?

Gedecentraliseerde financiën, afgekort DeFi, verwijst naar op blockchain gebaseerde applicaties waarmee mensen allerlei soorten financiële transacties kunnen uitvoeren waarvoor ze anders een bank nodig zouden hebben. De eerste grote DeFi-app die grip kreeg, was MakerDao in 2017. In de loop der jaren is DeFi op Ethereum uitgebreid.

Echter, andere projecten zijn bezig hun achterstand in te halen, vooral omdat ze de netwerkcongestie, en de daarmee gepaard gaande hoge transactiekosten, hebben omzeild door proof-of-stake-systemen te implementeren, die schaalbaarder zijn.

Ethereum gaat ook over op een proof-of-stake-systeem, maar de vooruitgang met “ETH 2.0” is zeer traag geweest. Het huidige netwerk moet komend jaar fuseren met de beacon chain (die gebruik maakt van proof of stake). Daarna kunnen Ethereum-kernontwikkelaars zich concentreren op sharding.

Ondanks dat ETH 2.0 een geweldige update zal zijn voor veel projecten, beginnen steeds meer ontwikkelaars het beu te worden om te wachten tot Ethereum 2.0 volledig klaar is.

“De roadmap voor Ethereum-sharding is zo vaak veranderd dat het moeilijk te begrijpen is wat er precies gaat gebeuren en wanneer”, vertelt Peter Mauric van Parity.

Ondanks de kritiek zijn de meeste analisten het er wel mee eens dat Ethereum voor altijd de grootste speler zal blijven in de DeFi wereld. Zeker wanneer ETH 2.0 eindelijk uitgerold kan worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten