Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum-prijs kan in 2030 stijgen tot $36.800

Token Terminal, een blockchain-analyseplatform, voorspelt dat Ethereum (ETH) tegen het einde van het decennium boven de $36.800 kan stijgen.

Zal Ethereum de komende jaren domineren?

Op 23 november heeft het analyseplatform een diepgaande analyse uitgevoerd van Ethereum en daarbij verschillende redenen aangegeven die kunnen leiden tot een aanzienlijke prijsstijging van de munt, mogelijk wel 18 keer hoger dan de huidige marktprijzen.

ETH prijsvoorspelling
ETH-prijs kan in 2030 $36.800 bereiken – Bron: Token Terminal

Het rapport noemde een sterk netwerk, toenemende tokenschaarste en succesvolle overgang naar proof-of-stake (PoS)-consensus als mogelijke prijsaanjagers die de rally richting $36.800 kunnen versnellen. Volgens het analyse-platform heeft Ethereum een flink concurrentievoordeel ten opzichte van concurrerende smart contractplatforms, waaronder Solana (SOL) en Cardano (ADA).

Token Terminal heeft eveneens de toekomstige adoptie van Ethereum beoordeeld en hun schatting is dat tegen 2030 naar verwachting ongeveer de helft van de jaarlijkse omzet van de financiële sector ter waarde van een biljoen dollar via het Ethereum-netwerk zal worden verwerkt. Om dit concreter te maken: het blockchain-analyseplatform voorspelt dat meer dan $14 biljoen aan transactiewaarde on-chain zal worden verwerkt, waarbij Ethereum het favoriete netwerk zal zijn.

Op basis van deze prognoses heeft het blockchain-analyseplatform opgemerkt dat de verwachte adoptie in opkomende sectoren, zoals contentstreaming en zelfs het internet zelf, de prijs van Ethereum de komende zeven jaar aanzienlijk zou kunnen laten stijgen.

Potentiële gevaren

Hoewel het rapport positief is over de vooruitzichten, wijst het ook op mogelijke uitdagingen in de toekomst die de adoptie kunnen vertragen en de groei en prijzen kunnen belemmeren. Bovenaan de lijst van zorgen staat het reguleringsrisico. Met de toenemende populariteit van crypto zou het onderzoek aangeven dat overheden mogelijk pogingen kunnen doen om de orde te handhaven door regelgeving in te voeren.

Tegelijkertijd kunnen onverwachte veranderingen optreden in de overwegingen met betrekking tot het netwerkontwerp. Het succes en de opkomst van layer-2 durfkapitaalbedrijven kunnen leiden tot een grotere nadruk op het financieren van projecten buiten de blockchain, en er zal rekening worden gehouden met de projecten die op het hoofdnetwerk worden uitgerold.

Bovendien merkte Token Terminal op dat zelfs een bug die op de blockchain wordt ontdekt, wat kan leiden tot verliezen en dus het vertrouwen kan schaden, op de lange termijn niet kan worden uitgesloten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten