Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 11 mei 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Over de lange termijn verwachtingen van Ethereum kunnen we kort en krachtig zijn. Die zijn enorm bullish. De altcoin heeft gisteren weer een nieuwe All Time High gezet op 4200 dollar. Helaas lijkt het dat er, na de dip van vannacht, nog maar weinig bull power over is en lijkt het tijd voor een retrace. Op zich zou een retrace helemaal niet zo gek zijn als je ziet hoe hard Ethereum is gestegen. In de afgelopen maand is de koers namelijk met 92% gestegen.


Ethereum 4-uurs grafiek

De Ethereum prijs ligt nu rond de $4.030. De lokale support ligt op 3532 dollar. De ema’s staan nog aardig bullish en momentum blijft nagenoeg hetzelfde. De rsi is weer het neutrale gedeelte ingegaan en ligt onder de ema. Met een bounce op het 50 niveau achter de rug gaat de rsi weer richting de ema toe.


Ethereum 1-uur grafiek

De één uur grafiek geeft toch een lichtelijk bearish grafiek weer. Maar of dit inderdaad voor bearish prijsactie gaat zorgen is nog de vraag. Mochten we nu een bearish candle formatie zien tegen weerstand aan dan zou dit een bevestiging zijn dat de koers zou kunnen dalen richting de $3.600.

De ema55 zorgt op dit moment voor weerstand en dat samen met de lokale horizontal en een golden pocket retrace is dat behoorlijk wat confluence voor een down move. De rsi is ook flink gedaald en zit onder het 50 niveau en weet maar net zn hoofd boven de ema te houden.


Conclusie

Onze analist verwacht eerst een daling richtig de $3500 – $3600 om vervolgens de weg omhoog weer op te pakken. De rally is nog niet over voor Ethereum, zo vertelt onze analist dus het zou wel eens verstandig kunnen zijn om te kijken naar een instap rond dit niveau. Echter, zakken we tot onder de $3.500, dan zou de koers wel eens flink crashen tot naar de monthly open op $2.780. Weerstand ligt vanzelfsprekend op de ATH op 4200 dollar.