Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 14 september 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Zoals je kunt zien heeft de daling die onze analist voorspelde plaatsgevonden. Echter ging het wel met wat meer kracht dan verwacht. De koers is mooi opgevangen in het orderblock die confluence heeft met de ema55. Vooralsnog lijkt dit gebied stand te gaan houden als support.

De rsi ligt nog wel onder de ema en onder het 50 niveau maar heeft wel een higher low weten te printen. Het meest gunstige zou zijn als de rsi beide weet te kruisen.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8-uurs grafiek

Op deze grafiek zien we lower highs en lower lows die elkaar al uren opvolgen. De Ethereum koers bevindt zich onder de ema55 en wisselt af met de ema100. De ema200 zorgt voor alsnog voor een sterke support bodem zo in en om het orderblock. Op de rsi zien we juist het tegenovergestelde. De rsi toont higher lows en is boven de ema. Wel nog onder het 50 niveau maar in een opwaartse trend.

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is een mooie bull divergentie te zien die lijkt spoedig van start lijkt te gaan. Zo ligt de rsi nu boven de ema en probeert het nu ook boven het 50-niveau te komen. Onze analist wacht nu even op een bevestiging. Het zou een bevestiging zijn als het orderblock gefelipt wordt zodat de fib 0.618 als support gaat dienen bij een terugtest. Onze analist heeft dit aangeduid met een pijl in de onderstaande grafiek.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zoals je misschien al merkte is de analyse gericht naar de bulls. Echter kan het ook de andere kant opgaan en daarvoor houdt onze analist het orderblock op de hoge timeframe in de gaten. Een grote rode candle onder dit niveau willen we niet zien. Dan moeten we namelijk al gauw weer gaan kijken naar de 2.900 dollar grens.

Aan de andere kant zou een flip van het orderblock kunnen zorgen voor een snelle prijsstijging richting de $3.900 – $4.000 regio.