Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 17 augustus 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Zoals verwacht is Ethereum tot iets onder de $3K gezakt om vervolgens te proberen de rode blak te flippen. Dit is tot nu toe nog niet gelukt. Op de dag grafiek is er een higher high gezet. Wanneer er nu een higher low vormt zal dit een extra bevestiging zijn voor de bulls.

De ema’s staan in het voordeel van de bulls en het momentum neemt nog steeds toe. De rsi bevindt zich nog in het bullish gedeelte maar onder de ema. Laten we maar snel gaan inzoomen om op lagere timeframe te kunnen zien of we de rode balk kunnen gaan flippen deze week.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs-grafiek

Onderaan de rode balk is een rising wedge gevormd. Dit patroon, in combinatie met weerstand confluence op de VPVR, kan er wel eens voor gaan zorgen dat Ethereum even een tijdje op adem moet gaan komen. Wanneer de rising wedge gaat uitspelen ligt het target niveau rond de daily level op 2900 dollar, wat tevens de boven grens is van de Wyckoff patroon die gespeeld heeft.

De ema’s liggen er nog keurig bullish bij, maar de afstand naar de candles is wel groot. Dit kan duiden op een kleine retrace richting de ema’s. De rsi ligt er iets minder positief bij. Zoals je kunt zien ligt er een dikke down trend lijn overheen. De rsi zit onder de ema en ligt nog net op het 50 niveau. 

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

De vier uurs grafiek van Ethereum ziet er ook niet heel denderend uit voor de bulls. Op dit moment wordt de onderste trendlijn van de rising wedge getest waar tevens confluence ligt met de ema55. Ook op dit timeframe staan de ema’s in het voordeel van de bulls maar ligt de rsi er minder mooi bij. Ook hier zien we een down-trendlijn liggen en weet de rsi hier ook nog niet boven de ema uit te komen.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Veel signalen wijzen op een (kleine) retrace. Dit zou plaats kunnen gaan vinden wanneer de rising wedge uit zal spelen. Als dit patroon inderdaad uitspeelt kunnen we een daling verwachten naar de 2900 dollar grens. Kan Ethereum dat level niet vasthouden dan kan de koers gaan dalen naar de 2650 dollar grens.

Echter bestaat er ook een kans dat de bulls veel kracht gaan tonen zodat de rode balk geflipt gaat worden. Als dit gebeurt dan zou een retest op de rode balk het mooiste scenario zijn. Weerstand wat we dan tegen zullen gaan komen is net onder de 3600 dollar. Daarna is er alleen nog de All Time High die als weerstand dient.