Prijsanalyse

Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 2 februari 2021

Wil jij weten hoe de Ethereum koers ervoor staat? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

De bear div die onze analist besproken heeft in de analyse van vorige week is mooi opgevangen op de support van $1.238 en daarna zien we de rsi de bear trendlijn kruisen. We kunnen stellen dat de we de koersdaling achter de rug hebben en we kunnen gaan kijken naar een nieuwe All Time High. Het zou helemaal bullish zijn als de rsi de ema ook nog kruist.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de dag grafiek bevindt Ethereum zich in een ascending triangle waarbij we drie gelijke toppen zien met constant een higher low. De ema’s staan in bull stand maar zijn de afgelopen dagen wel iets dichter naar elkaar gekomen. Ook zien we het volume afnemen. In principe kun je stellen dat de kracht van de trend af aan het nemen is. Maar, in een triangle of pennan-patroon is dat juist wat je wil zien. Naarmate je de apex bereikt van het patroon zie je het volume afnemen om er vervolgens weer flink in te schieten bij het uitbreken van het patroon.

Op de rsi zien we de kracht al toenemen zo is d e50 niveau doorbroken en ook de ema is bullish gekruist.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek zijn de eerste tekenen al te zien van een mogelijke uitbraak. Zo is de lokale structuur gebroken en is er een prachtige retrace geweest op de fibonacci level (zwarte lijn). De ema55 heeft vannacht de ema100 bullish gekruist en op dat moment test de rsi de ema wat voor de huidige impulse heeft gezorgd.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat we komende uren/dagen de ascending triangle gaan doorbreken. De eerstvolgende weerstand ligt dan rond de 1700 dollar. Echter houdt hij ook rekening met de andere kant van de medaille en wanneer we de schuine trendlijn aan de onderzijde breken dan is de 1238 dollar het level waar we support moeten gaan vinden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten