Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 20 juli 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Het bearish scenario, die we vorige week hebben geschetst, is uitgekomen. Het daily level op 1942 dollar heeft het begeven, vandaar dat onze analist vandaag eerst de week grafiek analyseert. Als je deze prijsanalyses volgt weet je namelijk dat hoe hoger het timeframe, hoe betrouwbaarder de signalen zijn. Dit komt omdat je minder ruis op je chart hebt.

Onze analist heeft zijn scenario’s voor de lange termijn op de onderstaande grafiek getekend. Het mooiste zou natuurlijk zijn als de groene weg bewandeld gaat worden. Dat zou betekenen dat er voor de tweede keer een retest plaats gaat vinden op de highs van 2018. Hier ligt ook confluence met de uptrendlijn in het paars en de ema’s 55 en 100. Waar we echter wel op moeten letten is een eventuele fake-out naar de ema200 zoals aangegeven met de groen stippellijn.

Het andere scenario is dat dat nadat de test op de ema200 is geweest er een bearish retest gaat komen op het rode blok wat is ingetekend. Wanneer dit gebeurt kan de prijs wel eens heel hard zakken. Wel zitten we dan nog altijd in de golden pocket zone van de Fibonacci op de weekgrafiek.

ETH week grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum dag-grafiek

De week grafiek ziet er ook niet heel best uit en lijkt inderdaad het rode blok op te gaan zoeken. Zo is er een bearish cross-over geweest van de ema55 op de ema100 en weet de rsi ook niet boven de ema uit te komen en is nog steeds dalende. Ook zien we dat de Ethereum koers gerejected is op de ema200, ook dit is geen goed teken, een nieuwe lower low is in de maak.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek is mooi te zien dat de head and shoulders, die onze analist vorige week benoemde, gespeeld heeft. In de longterm Wyckoff die op de grafiek van vorige week staat is nu een short term Wyckoff gevormd. We lijken ons nu te bevinden in ST fase B. Dit zou de spring zijn op de longterm Wyckoff. Om deze te laten spelen zou er nu een lower low moeten komen die tevens een sterke bull div vormt zoals je kan zien bij PS naar SC toe wat tevens de ST in fase B is van de longterm Wyckoff.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zolang we boven de paarse uptrendlijn bevinden is onze analist bullish op Ethereum. Echter wacht hij wel een bevestiging af voordat hij een positie in zal nemen.

Als we naar de 4-uurs grafiek kijken zou de ETH-prijs niet lager dan $1.666 moeten komen om het Wyckoff patroon te volgen. Op de week grafiek kan de prijs echter nog een stuk verder zakken. Misschien zelfs tot aan de 1.400 dollar grens.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore