Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 23 februari 2021

Benieuwd hoe de Ethereum prijs ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

Zoals verwacht heeft Ethereum rond de fib 4.618 weerstand ondervonden en is de koers gaan dalen. Op het moment van schrijven houdt ETH zich nog boven de trendlijn die eerder voor weerstand zorgde en hopelijk spoedig support kan gaan bieden. Onder deze lijn zien we ook nog twee inefficiency blocks liggen die nog gevuld kunnen gaan worden. Dit zijn punten die onze analist nauwlettend in de gaten houdt. Het eerste block die we tegen gaan komen heeft confluence met ema55. Ook de monthly open ligt er onder.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een nieuwe inefficiency block die tevens ook weerstand weergeeft van de voorgaande highs. Nog meer confluence op dat niveau, dus logische wijs zal dit een sterk support punt moeten zijn. De Ethereum koers weet vooralsnog boven de gele trendlijn te blijven maar wanneer er een candle close onder komt zullen de twee blokken snel gevuld gaan worden.

De bullish kracht op de ema’s zien we afnemen en ook op de rsi bevindt zich in een sterk dalende trend. De rsi heeft het 30 niveau bereikt en wordt nog behoorlijk gedrukt door de ema.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek hebben we een candle close onder de gele trendlijn gehad en de ema100 lijkt de ema200 bearish te willen gaan kruisen. Het zal onze analist dan ook niet verbazen als de Ethereum prijs dus nog een stukje verder zal dalen. Ook op de rsi zien we dat er onder de trendlijn wordt getrade.  

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht spoedig een kleine opleving richting de fib 3.618 op $1.711 om vervolgens verder door te zakken en de inefficiency blokken te vullen. Deze bevinden zich in de range van $1.370 – $1.507.

Verliest Ethereum dit niveau dan is de kans aannemelijk dat het richting de horizontale supportlijn op $1.238 zakt. Daaronder ligt weer support op 818 dollar maar daar willen we nu echt niet heen. Als we daar terecht komen kunnen we namelijk weer gaan spreken van een bearmarkt.

Pas wanneer de fib 3.618 bullish gebroken wordt en flipt in support kunnen we weer kijken naar hogere niveaus.