Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 16 februari 2021

Wil jij weten hoe de Ethereum prijs ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat Ethereum prachtige dagen achter de rug heeft. Echter is het hier niet goed te zien of de extended fib 3.618 geflipt is. Dit gaan we verderop in de analyse op de lagere timeframes bekijken.

Er is wel iets anders te laten zien. Wanneer je de analyses regelmatig bekijkt heb je vast meegekregen dat onze analist bij een divergentie vaak aangeeft dat wanneer de rsi de trendlijn breekt aan de koers er vaak achteraan gaat. Dat is precies wat er hier is gebeurd. De twee rode pijlen in de grafiek geven de divergentie aan en bij de gele zie je een uitbraak + retest van de trendlijn die de divergentie aangeeft. Op de candles zie je een bullish candle patroon vormen en de koers gaat inderdaad de rsi achterna.

Laten we nu maar eens snel verder gaan kijken wat we de komende uren/ dagen kunnen gaan verwachten van Ethereum.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de vier-uurs grafiek zien we dat de zone die we vorige week hadden uitgetekend 2x goed is terug getest. Sindsdien lijkt de koers zich in een zijwaartse range te bewegen.

De ema’s blijven qua onderlinge afstand gelijklopen maar vlakken wel iets af en bieden support. Precies zoals je wil zien tijdens een zijwaartse beweging. De rsi is boven de ema en het 50 niveau uit weten te komen waarna het zo nu en dan met de ema van plek is gaan ruilen. Wel heeft de rsi elke keer boven het 50 niveau weten te blijven. Ook dit komt overeen met een zijwaartse beweging.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek worden telkens lower-highs op de grafiek geprint wat een downtrendlijn laat zien. Aan de onderzijde worden de candles mooi opgevangen in de rode zone die confluence met de ema200 heeft. Je zou zelfs kunnen stellen dat er higher-lows ontstaan.

Ema’s staan nog altijd bullish alleen is de kracht afgenomen. De rsi beweegt al een redelike tijd zijwaarts en weet aardig stand te houden boven het 50 niveau.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat, wanneer de $1.825 – $1.828 zone geflipt wordt naar support, Ethereum weer richting de All Time High van $1.875 zal bewegen die op 13 februari is neergezet. Support zouden we moeten kunnen vinden op $1.740 – $1.770 met misschien wel een wick op de lagere timeframes naar de $1.710 regio.

De psychologische weerstand ligt rond de $2.000, maar kijken we naar de Fibonacci levels dan verwacht onze analist pas op de 4.618 ($2.169) weer een serieuze weerstand.