Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 24 augustus 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Afgelopen week is Ethereum even gedaald om vervolgens weer het orderblock op te zoeken. Er wordt nu al twee dagen in het orderblock getrade en op de HTF ziet het er gunstig uit. Zo neemt het bullish momentum toe en weet de rsi weer boven de ema te komen. De rsi is al een tijdje oplopend en gaat bullish gebied momenteel in.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs-grafiek

De Ethereum koers heeft mooi geconsolideerd boven op het Wyckoff patroon en onder het orderblock. Op de 8 uurs grafiek is een higher low te zien en momenteel lijkt er een higher high te gaan komen. De ETH koers ziet er aardig sterk uit nadat het de ema55 heeft terug getest.

Op de VPVR zien we dat wanneer deze resistance gebroken wordt er niet veel weerstand meer boven ligt en de ATH waarschijnlijk bezocht gaat worden. De rsi laat ook zien dat de bulls aardig aan het trekken zijn. Zo is de trendlijn gebroken en vervolgens terug getest om weer verder omhoog te gaan.

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1 uur-grafiek

Deze week analyseert onze analist de 4-uurs grafiek niet aangezien er weinig aanvullende informatie te vinden is ten opzichte van de 8-uurs grafiek. Daarom hebben we deze week de 1 uur grafiek erbij gepakt. Op dit moment is de bull flag gebroken en zou een retest een mooi moment zijn om verder omhoog te kijken en het orderblock te gaan flippen. Deze orderblock in het grijs is dezelfde als in de vorige chart in het rood.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Ook deze week is onze analist nog altijd bullish op Ethereum. Het 3200 – 3400 dollar gebied moet voor support gaan zorgen en wanneer dit lukt lijkt de munt klaar om een nieuwe All Time High neer te zetten. Mocht het orderblock toch zijn support verliezen dan ligt daaronder nog het 2900 dollar level als ondersteuning. Toch zou het mooi zijn als we niet terugzakken tot dat niveau.