Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 29 juni 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum 12 uurs-grafiek

Op de 12 uurs grafiek is goed te zien dat Ethereum even onder het weekly level va $1.945 is gekomen waar vervolgens een bullish divergentie is gevormd. Aangezien dit op een hoge timeframe is kunnen we stellen dat dit een sterk signaal is.

Op dit moment zien we de rsi boven het 50 niveau in een sterke opwaartse lijn. De ema100 en 200 staan nog in bull stand. De ema55 staat bearish ten opzichte van de andere twee ema’s. We zien de 3 ema’s wel dicht bij elkaar liggen boven de daily level op 2.153 dollar.

ETH 12-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Op de 4 uurs-grafiek bevindt de ETH-koers zich al boven de ema55 en 100. Ook hier ziet de rsi er sterk uit en bevindt het zich net onder het 70 niveau. Net als bij Bitcoin kunnen we ook hier een Wyckoff patroon zien.

De ST in fase B is net afgerond en de bull div heeft ervoor gezorgd dat de koers weer flink is gaan stijgen. Volgens de Wyckoff methode is het nu zaak om de ST weer te claimen. Deze heeft confluence met de daily level op 2153 dollar. Op dit punt gaat onze analist ook weer kijken om een long positie in te nemen richting de monthly open rond 2700 dollar.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1 uur-grafiek

Op de 1-uur grafiek is de ema55 al bullish. Ook zien we de koers al aardig ver van de ema’s af staan. Vlak erboven zien we een resistance blok liggen daar waar hoogstwaarschijnlijk de retrace zal gaan starten. De rsi lijkt wat moeite te hebben maar wanneer we er trendlijnen op tekenen zien we een falling wedge ontstaan. Dit kan een bevestiging zijn voor de laatste push naar de resistance blok.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op dit moment lijkt het dat we voorlopig de bodem, die rond de $1.700 ligt, achter de rug hebben. Wel kan de Wyckoff ervoor zorgen dat de koers nog iets lager gaat in de toekomst maar daarvoor gaan we waarschijnlijk eerst weer richting de 2900 dollar grens. Het weekly level op $1.945 moet daarvoor standhouden maar beter is om dit niveau te breken en op 2153 dollar support te behouden.

Als de koers inderdaad verder blijft stijgen kunnen we rond de 2600 dollar wat weerstand verwachten alvorens we richting de 2900 dollar gaan.

Komen we nu onder de weekly level op 1945 dollar dan is de Wyckoff niet meer legit en moeten we gaan kijken naar de volgende niveaus $1.650 en daarna een vrije val naar de $1.427 grens.