Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 5 januari 2021

Hoe staat de Ethereum prijs ervoor na een aantal geweldige dagen? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Vorige week hadden we het nog over de 818 dollar weerstand en momenteel bevindt Ethereum zich al zo’n 200 dollar hoger. De grootste altcoin heeft zelfs al bijna de weerstand op 1249 dollar getest. Deze twee niveau’s zijn de levels die ik momenteel op de higher timeframe in de gaten houd. 

ETH week- grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 12-uurs grafiek

Als we de 12 uurs grafiek bekijken is de kans aanwezig dat er een wat grotere retrace aan zal komen. Van de drie laatste candles zien we namelijk twee met een enorme wick aan de bovenkant zitten wat betekend dat de bears de prijs flink aan het drukken zijn.

In de ogen van onze analist hebben we op dit timeframe nog niet een deftige top gezet maar als we alvast wat op de zaken vooruitlopen en de Fibonacci eroverheen trekken dan zien we dat de golden pocket confluence heeft met de horizontale support op 818 dollar.

ETH 12 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 1-uur grafiek

Om meer details te vergaren moeten we even verder inzoomen en de 1 uurs grafiek bekijken. Hier zien we een voorzichtig range, onze analist zegt voorzichtig omdat de onderste trendlijn voor een bevestiging eigenlijk nog eens getest moet gaan worden. We zien tevens een dubbele topvorming en zoals je al kan zien resulteert dat veelal in een drop. Maar op dit moment lijkt het dat er een higher low wordt gezet. Nu is het taak deze vast te houden en een higher high neer te gaan zetten.

Kijkend naar de rsi en lbr dan staan die er beide goed voor om te gaan vlammen. Hiervoor moeten ze wel beide de ema bullish kruisen en niet rejecten.

ETH 1 uur-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Een mogelijke retrace naar de 818 dollar blijft een optie zolang we de dubbele top niet hebben gebroken en een candle close erboven hebben gehad. Het allermooist zou dan zijn dat ETH een mooie retest gaat zien van de dubbele top maar zoals we de laatste dagen wel hebben kunnen zien kan het ineens hard gaan. Support bevindt zich op 818 dollar en weerstand op 1249 dollar.