Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 6 juli 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Ethereum heeft de week afgesloten boven het wekelijkse level op 2.153 dollar. De ema’s lijnen mooi bullish uit en we zien dat de rsi voorlopig support heeft gevonden op het 50-niveau. De rsi bevindt zich nog wel onder de ema, wat inhoudt dat we daar nog wel wat weerstand kunnen verwachten.

ETH week grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 12 uurs-grafiek

De Wyckoff methode loopt vooralsnog volgens plan. Het LTF-weerstand level (grijze blok) heeft voor een beetje weerstand gezorgd maar op dit moment is Ethereum dat level aan het aanvallen. Het level heeft confluence met de ema100 en 200. Bij het gainen van het level zullen deze ema’s ook weer onder de koers gaan liggen en zal de ema55 weer bullish gaan kruisen. De rsi laat veel bull power zien. Zo is de rsi gebounced op de ema net boven het 50 niveau.

ETH 12-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek is goed te zien dat er lokaal een Higher High neer is gezet, waarna de ETH-koers even op adem is gekomen om vervolgens verder te gaan stijgen. De dubbele bodem op de rsi en het support van de ema 55 en 100 bevestigen dat de bulls er zin in hebben deze week.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is nog steeds bullish op Ethereum en hij verwacht dat de koers in de komende dagen naar de 2.600 dollar grens zal stijgen. Dit is de eerste logische plek waar we weerstand kunnen ondervinden. Hier liggen namelijk de vorige toppen en heeft het confluence met de Fibonacci -0.618 level. Dit level dient als target level bij een Fib retrace naar de 0.618.

Het level die momenteel gegained wordt zou support moeten blijven dienen volgens de Wyckoff methode. Verliezen we het level rond 2250 -2300 dollar dan kunnen we al gauw terug zakken naar de $2K grens of nog lager, maar dat verwacht onze analist niet.