Ethereum-stakers leggen 50k vast tot aanstaande lancering

Gebruikers zijn begonnen met geld te storten naar de langverwachte 2.0-upgrade van Ethereum. Maar en zijn nog wat duwtjes in de rug nodig anders kan er opnieuw vertraging optreden.


Ethereum 2.0 binnenkort?

Meer dan 50.000 ETH heeft binnen een week zijn weg gevonden naar het aanbetalingscontract van Ethereum 2.0, blijkt uit gegevens van de Dune Analytics. Momenteel is 9,42% van het totaal aantal tokens dat nodig is om Ethereum 2.0 te lanceren geïnvesteerd. Als de 100% behaald is, zal ETH 2.0 op 1 december worden gelanceerd.

Met de aanstaande upgrade wordt het Ethereum netwerk veranderd naar een proof-of-stake netwerkt. Dit is in plaats van het huidige proof-of-work-ontwerp. Door deze verandering worden minders gemeden ten gunste van Ethereum-investeerders. Deze investeerders zullen hun nieuwe tokens kunnen staken er hier vergoedingen voor kunnen ontvangen.

Tot dusver heeft Ethereum 2.0 meer dan $22 miljoen aan Ethereum aangetrokken van 242 verschillende investeerders. Maar de cijfers suggereren dat het grote publiek nog niet heeft gestort. 13.888 ETH is afkomstig van slechts één adres – wat betekent dat 27% van de volledige ETH 2.0 tokens slechts één gebruiker is geweest.

De op een na hoogste inlegger heeft 6.400 ETH gestort. En de nummer drie heeft 3.200 ETH aan fondsen vastgezet. Dit betekend dat 46% van het totaal momenteel wordt vastgehouden door de drie grootste bijdragers. De op twee na grootste aanbetaling werd gedaan door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin zelf.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


~9.5% van de 100% voldaan

Ondertussen is, ondanks de indrukwekkende aantallen een veel grotere push van Ethereum-gebruikers vereist om te voorkomen dat het Genesis-blok van Ethereum 2.0 verder wordt uitgesteld. Op het moment van schrijven is er namelijk nog 473.956 ETH nodig en in het huidige tempo zal dit pas eind december worden behaald.

Gegevens van Dune Analytics laten zien dat het aantal stortingen sinds de lancering vorige week voortdurend is afgenomen. Slechts 1.596 ETH werd eergisteren door 45 mensen naar het contract gestuurd, terwijl gisteren een kleine 32 ETH (overigens het minimale bedrag dat nodig is om te staken) werd verzonden.

Toch blijft de stemming rond Ethereum 2.0 optimistisch, zelfs als uit de gegevens blijkt dat het netwerk een serieuze duw van investeerders nodig heeft.