Ethereum
Ethereum

Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000

De koers van Ethereum (ETH) heeft een forse duik genomen, waarbij het binnen 24 uur met maar liefst 6,8% is gedaald. Deze afname komt ondanks de recente aankondiging van de lancering van het eerste Ethereum Spot Exchange Traded Fund (ETF), wat normaal een positief effect zou kunnen hebben.

Echter, zorgen over de aanstaande rentebeslissingen van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die mogelijk extra druk op zowel de economie als de cryptomarkt kunnen leggen, hebben beleggers nerveus gemaakt.

De koers van Ethereum (ETH) is gedaald naar $2.930, nadat deze eerder op de dag nog een piek van $3.250 had bereikt. Deze significante daling heeft ertoe geleid dat de koers onder een cruciaal steunniveau is beland, waardoor het bearish sentiment verder versterkt wordt. Deze neerwaartse trend in de koers van Ethereum is al gaande sinds 11 maart, toen het een hoogtepunt van ongeveer $4.060 bereikte.

ETH/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Teleurstellende start voor Ethereum ETF in Hong Kong

Het nieuws over de lancering van de eerste Ethereum ETF in Hong Kong heeft verrassend weinig impact gehad op de markt. Uit de eerste gegevens blijkt dat de handelsvolumes van de verschillende Bitcoin en Ethereum fondsen samen slechts $11 miljoen bedroegen, wat als een teleurstellend resultaat wordt gezien.

Dit staat in schril contrast met het succes van de Bitcoin (BTC) ETF op de Amerikaanse markt. Beleggers hadden hoge verwachtingen en hoopten op een instroom van honderden miljoenen dollars in de nieuwe ETFs, wat zou resulteren in een aanzienlijke prijsstijging.

Negatief sentiment over Amerikaanse economie

Een belangrijke factor achter de recente prijsdalingen is het negatieve sentiment rondom de Amerikaanse economie. De Federal Reserve (Fed) zal naar verwachting de rentetarieven hoog houden.

Dit komt doordat de economie relatief sterk blijft, terwijl de inflatie aanhoudt. Als gevolg hiervan ziet de Verenigde Staten zich genoodzaakt om hoge rentetarieven te handhaven.

Dit leidt ertoe dat investeerders hun kapitaal terugtrekken uit risicovollere beleggingen, zoals cryptocurrencies, en verschuiven naar laagrisico-investeringen zoals obligaties.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Kans op Ethereum ETF fors gestegen – Ethereum koers stijgt met 11%
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten