Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum transactiekosten zijn sinds juni met 2.300% gestegen

De vraag naar Ethereum is gestegen als gevolg van de ‘Altair’-upgrade van deze week. Mede hierdoor zijn ook de transactiekosten flink gestegen.


Gemiddelde transactiekosten nu $51,45

De gemiddelde transactiekosten op het Ethereum netwerk zijn flink gestegen en ligt nu op $51,45, volgens gegevens van de BitInfoCharts. De cijfers laten een stijging zien van 2.293% sinds eind juni. 

Slechts zeven dagen geleden lagen de gemiddelde transactiekosten op het netwerk nog rond de $22,52. Deze maand begon het echter flink te stijgen. Op 15 oktober waren de gemiddelde kosten $45,74, bijna het dubbele van het bedrag op de eerste van de maand: $23,79. 

De prijs van transacties op Ethereum schommelt sinds de London hard fork in augustus. Ondanks deze grote schommelingen is er zeker een stijgende trend te zien.


Waarom stijgen de kosten?

Transactiekosten stijgen wanneer de vraag naar Ethereum stijgt. Vorige week stegen de prijzen van Ethereum en Bitcoin beide tegelijk. Beide munten bereikten zelfs een nieuwe All Time High.

Sindsdien is de prijs van Bitcoin gedaald van $66.930 naar $61.683, een daling van ongeveer 8%. Ethereum bleef echter doorstijgen en bereikte gisteren opnieuw een record van $4.456.  

De verdubbeling van de gemiddelde transactiekosten op het Ethereum netwerk komt ongeveer overeen met de handelsvolumes van de afgelopen zeven dagen. Afgelopen zaterdag werd voor 14,7 miljard dollar aan Ethereum verhandeld, terwijl dat gisteren opliep tot 26 miljard dollar.

De explosieve prijsstijging en de stijgende handelsactiviteit van Ethereum in de afgelopen week kunnen te maken hebben met opwinding rond de nieuwste netwerkupgrade van de blockchain. De Altair-upgrade is een stap in de richting van Ethereum 2.0: een sneller, groener, goedkoper en veiliger Ethereum-netwerk. 

Altair is specifiek ontworpen om de overgang van Ethereum te vergemakkelijken van een netwerk dat gebruikmaakt van een proof-of-work consensusmechanisme – waarbij miners met de meeste rekenkracht de meeste transacties valideren – naar proof-of-stake.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten