Bitcoin, Ethereum

Ethereum verloor van Bitcoin in 2023, maar Shanghai kan dat veranderen

Ethereum verloor tot nu toe een dikke 7,5 procent ten opzichte van Bitcoin in 2023, maar de Shanghai-upgrade van 12 april kan daar volgens de experts weleens verandering in brengen.

Vanaf 12 april is het voor stakers op de Ethereum blockchain mogelijk om hun tokens te unstaken. Op dat moment zou er in theorie meteen 1,1 miljoen Ether aan staking-belongingen vrij kunnen komen, die op dit moment een waarde van ongeveer 2 miljard dollar dragen.

Is de hard fork bullish?

Veel experts beschouwen de hard fork van Ethereum die voor 12 april op de planning staat als bullish voor het project. Er komen misschien wel veel tokens vrij, maar het is wederom een stap voorwaarts met betrekking tot de implementatie van Proof-of-Stake. Het is leuk als je Ethers kan staken op de Beacon Chain, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat het mogelijk is om ze weer te unstaken.

Vanaf 12 april is dat dus mogelijk. Tot nu toe lijkt de aanstaande Shanghai-upgrade bullish voor Ethereum, want het wint langzaam terrein terug ten opzichte van Bitcoin. Vanaf de start van de nieuwe maand gemeten won Ethereum al 4,75 procent terug ten opzichte van Bitcoin.

Ethereum versus Bitcoin – Bron: Cointelegraph/Tradingview

Die bounce lag in de lijn der verwachting, omdat de munt ten opzichte van Bitcoin onder een belangrijke stijgende trendlijn (zie bovenstaande grafiek) was gevallen. De opwaartse beweging die we nu zien kan het bullish momentum van Ethereum ten opzichte van Bitcoin doen herleven.

Ethereum en de Amerikaanse dollar

Ten opzichte van de Amerikaanse dollar doet Ethereum het in 2023 net als Bitcoin meer dan goed. Vanaf het begin van het jaar won de munt van Vitalik Buterin al 50 procent ten opzichte van de wereldreservemunt.

Een zwakkere Amerikaanse dollar, lagere rentes op Amerikaanse staatsobligaties en de verwachting dat de Federal Reserve binnenkort weleens de rente kan gaan verlagen, dragen daar stuk voor stuk aan bij.

https://twitter.com/Rich_GSR/status/1643394625586233345?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643394625586233345%7Ctwgr%5Efa19b221bbf85d51eaf8119c4f6f4549a39d2225%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fethereum-shanghai-hard-fork-eth-price-set-for-more-gains-versus-bitcoin-in-april
Sommige analisten durven door de opleving van Ethereum ten opzichte van Bitcoin al te spreken van de start van een mogelijk altcoin-seizoen. Dit zijn perioden in de markt waarin altcoins het beter doen dan Bitcoin.

Dat zou voor liefhebbers van altcoins een welkome ontwikkeling zijn, omdat Bitcoin dit jaar tot nu toe de grote koning van de markt was. De meeste altcoins moesten het in 2023 afleggen tegen de moeder aller cryptomunten.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken