Ethereum
Bitcoin, Ethereum

Ethereum verwerkt 338 procent meer transacties, maar Bitcoin blijft het populairst

Het Ethereum netwerk is Bitcoin het afgelopen jaar gepasseerd op basis van het aantal transacties. Als we kijken naar het aantal zoekopdrachten, dan blijft Bitcoin echter de koning. Dat laat zien dat Bitcoin nog altijd verreweg het grootste merk is en ook de market cap is nog minimaal twee keer groter dan die van Ethereum.

338 procent meer transacties

Als we de data van Nasdaq en Ycharts mogen geloven, dan waren er het afgelopen jaar 338 procent meer transacties op Ethereum dan op Bitcoin. Het gaat om 408,5 miljoen transacties om 93,1 miljoen transacties. Een belangrijke reden daarvoor is dat er op Ethereum veel altcoin-applicaties draaien. Denk bijvoorbeeld aan alle decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFTs).

Uiteindelijk zijn dat allebei nog toepassingen die hun waarde nog moeten bewijzen. Ze zijn allebei veelbelovend, maar laat ze eerst maar eens een jaar of vijf overleven voordat we conclusies trekken. Het is immers leuk als je er stevige winsten op kan pakken, maar blijft het ook leuk als dat niet meer het geval is? Dat gaan we de komende maanden tot jaren zien.

Ondanks dat Ethereum meer transacties kende, is het Bitcoin-netwerk een stuk meer stabiel en periodiek dan Ethereum. Dit kwam door de pieken in de vraag naar transacties tijdens NFT-lanceringen en andere volatiele evenementen.

Bitcoin nog altijd de koning

Als we echter naar de zoekopdrachten op Google kijken, dan blijft Bitcoin duidelijk de koning. Op 1 januari publiceerde de “In Bitcoin We Trust” nieuwsbrief dat Bitcoin in 2022 28,4 miljoen maandelijkse zoekopdrachten veroorzaakte. Ethereum staat wat dat betreft op plek vier met 3,8 miljoen wereldwijde zoekopdrachten. Dat is een gigantisch verschil in populariteit. Je moet ook niet vergeten dat de transacties op Bitcoin puur met Bitcoin te maken hebben.

Op Ethereum handelen mensen ook veel met andere tokens, NFTs en dat soort zaken. Het volume op het Bitcoin-netwerk is volledig aan Bitcoin toe te schrijven. Overigens zijn de nummer twee en drie qua zoekopdrachten de memecoins Shiba Inu en Dogecoin. De laatste zal daar vooral staan dankzij de pogingen van Elon Musk om de koers te pompen.

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers