Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Ethereums concurrent Solana is in één week bijna verdubbeld in prijs

Solana’s cryptotoken SOL is deze week met meer dan 96% gestegen. Dit vanwege een explosief stijgend gebruik van NFT’s en DeFi op de Solana blockchain.


Nieuw all-time high

De Solana prijs blijft maar stijgen en de munt bereikt ATH na ATH. SOL zette gisteren zelfs een nieuwe piekprijs van $79,57 neer. Door deze snelle stijging is de prijs in één week bijna verdubbeld. Vandaag is de munt echter iets teruggezakt tot $70.

De prijs van de munt lag een week geleden net onder de $40 en steeg vervolgens met 96% naar zijn nieuwe ATH. Voorafgaand aan deze week piekte SOL in mei tot ongeveer $56 voordat de cryptomarkt crashte. Minder dan een maand geleden bereikte SOL zelfs een dieptepunt van $24.

Echter, sindsdien herstelde de hele cryptomarkt en dat gold zeker ook voor Solana. De munt boekte veel grotere winsten dan bijna alle andere crypto’s in de top 100. Alleen het AUDIO-token van de gedecentraliseerde muziekdienst Audius is de afgelopen week meer in waarde gestegen. Dit komt door een samenwerking met TikTok die deze week is aangekondigd.

SOL 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Rivaal van Ethereum

Solana is een proof-of-stake blockchain die wordt gezien als een ‘smart contract rivaal’ van Ethereum. Smart contracts zijn stukjes code die vaste instructies uitvoeren. Ze vormen de kern van een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties (dapps), zoals gedecentraliseerde financiële diensten (peer-to-peer) en zelfs NFT-verzamelobjecten.

Hoewel Ethereum een grotere blockchain is en verreweg de populairste bestemming voor dapps, kan Solana een veel groter aantal transacties aan dan Ethereum. Het kan maar liefst 2000 keer meer transacties per seconde aan.

Ethereum heeft layer-2-solutions (zoals Polygon) die naast de mainnet-blockchain werken om meer transacties af te handelen. Het zal in de toekomst overgaan naar een efficiënter proof-of-stake-netwerkmodel. Ontwikkelaars profiteren nu echter van de voordelen van Solana.

Degenerate Ape Academy


Eerder deze week bereikte SOL een ATH van meer dan $63. Dit was na de lancering van een NFT-collectie genaamd Degenerate Ape Academy. Een NFT fungeert als een ontvangstbewijs voor een digitaal object, zoals een afbeelding, videobestand of videogame-item. De NFT”s zijn ongekend populair de afgelopen tijd.

De lancering van Degenerate Apes heeft bijna $10,8 miljoen aan handelsvolume opgeleverd volgens de Solanart-marktplaats. Dit suggereert dat Solana ook een levensvatbaar platform kan zijn voor NFT’s. Prijzen voor de collectie beginnen nu bij 7,3 SOL, of ongeveer $575.

Bovendien slaan de op Solana gebaseerde DeFi-apps enorm aan. Eerder deze week overschreed de waarde die in Solana DeFi-contracten is vastgelegd meer dan $2 miljard, volgens DeFiLlama. Dat totaal bedraagt inmiddels al meer dan $2,2 miljard. Deze stijging is waarschijnlijk gedeeltelijk een gevolg van de waardestijging van het SOL-token. Het blijft nog steeds een klein deel van de bijna $107 miljard die vaststaat in Ethereum DeFi-contracten, maar Solana DeFi stijgt nog steeds.

Te midden van alle actie rond Solana hebben de ontwikkelaars onlangs de eerste jaarlijkse conferentie rond het ecosysteem aangekondigd. Het vindt plaats in Lissabon op 7 tot 10 november, hoewel de data kunnen worden gewijzigd vanwege COVID-19-beperkingen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten