Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum’s Merge hard fork wordt binnenkort geactiveerd

De Ethereum Merge is dichter bij de succesvolle voltooiing van het Sepolia testnet. De laatste stap voor Ethereum’s overgang naar Proof-of-Stake is de zogenaamde ‘Goerli test’. Protocol ontwikkelaars verzekerden Ethereum houders dat er geen verdere vertragingen in de Merge tijdlijn komen.

Ethereum Merge hard fork

Ethereum Merge komt dichterbij na de succesvolle afronding van de Sepolia test. Ontwikkelaars hebben met succes de voorlaatste testo afgerond. Sepolia was de tweede van drie publieke testnets die de Merge doorliep.

Na de succesvolle voltooiing van Ropsten en Sepolia, is Goerli de volgende in de rij van tests, voorafgaand aan Ethereum’s overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Ropsten werd voltooid op 8 juni. Het succes van de voorlaatste test was de sleutel tot de Ethereum Merge tijdlijn.

In de Sepolia test ging het netwerk naar Proof-of-Stake toen Terminal Total Difficulty (TTD) de 17 biljard (17.000.000.000.000.000) overschreed. Er werden geen significante fouten gerapporteerd in de Sepolia test en het was een twee-stappen proces. Operatoren hebben de consensuslaag en uitvoeringslaag samen bijgewerkt.

De Sepolia merge werd geactiveerd in twee fasen, de eerste op een epoch op de Beacon Chain en de tweede bij het raken van de totale moeilijkheidswaarde op de uitvoeringslaag.

Staking op ETH2 overschrijdt 15 miljard dollar

Het totale volume van Ethereum dat is gestalde met depositocontracten op ETH2 is de 13 miljoen ETH gepasseerd. Dit is een nieuw record voor staked Ethereum na de lancering van de Beacon Chain in december 2020.

De waarde van de totale staked ETH is 15 miljard dollar. De waarde van staked ETH is gekelderd in reactie op de Ethereum prijsdaling. In december 2021 was de waarde van ETH in het depositocontracten $40 miljard. Maar met een daling van 70% sindsdien, is de USD-waarde van staked ETH2 gedaald.

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft zijn gedachten gedeeld over de Ethereum Merge. Buterin gelooft dat de uitdagingen die gepaard gaan met de mainnet Merge anders zullen zijn. Buterin werd als volgt geciteerd:

Het zal veel meer infrastructuur van derden bevatten die niet aanwezig is op de testnets. Er kunnen dus niet-kritieke problemen opduiken in de Merge die we niet opvangen met deze tests. Er is een hoop wat gewoon niet getest wordt en dat is onvermijdelijk en waarschijnlijk prima.

Wat Ethereum ontwikkelaars denken

Terence Tsao, een Ethereum ontwikkelaar, deelde een samenvatting van de Sepolia Merge op zijn Twitter pagina. Tsao vatte de Sepolia Merge samen in vier kernpunten:

  • De overgang zelf was een succes
  • 25-30% van de validators ging offline kort na de samenvoeging
  • De offline validators waren te wijten aan verkeerde configuraties
  • Sindsdien hebben de offline partijen hun configuraties bijgewerkt

Tsao legde uit dat de haperingen die tijdens de test zijn geconstateerd de Ethereum Merge niet zullen vertragen. Testnets stellen geïnteresseerde partijen in staat om hun setups en hun configuratie te testen. Het is beter om de haperingen nu te identificeren, in plaats van te wachten op de mainnet Merge.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten