vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin wist dat de bull Markt zou eindigen

In een recent interview met Noah Smith beweert de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, dat hij wist dat de crypto bull markt tot een einde zou komen.

Einde van de bull markt

Veel mensen dachten dat de hoge prijzen het “nieuwe normaal” waren. Buterin vertelde echter dat hij wist dat deze bubbel op een gegeven moment zou knappen.

Buterin beweert dat de vorige bull markt overbelast was aangezien het al anderhalf jaar duurde. Hij merkte op dat crypto bubbels normaal maximaal negen maanden duren. Ondanks dat hij dus vertelt dat de hoge prijzen van vorige jaar een bubbel waren, vertelt hij dat investeerders niet bang hoeven te zijn dat de cryptomarkt zich niet hersteld. Hij zegt:

Lage cryptoprijzen zijn geen indicatie van fundamentele gebreken in de cryptocurrency markt.

– Vitalik Buterin

De medeoprichter van Ethereum noemde Terra als voorbeeld van een onhoudbaar bedrijfsmodel dat alleen tijdens de bullmarkt succesvol kon zijn. Terra, voorheen een populair blockchainproject, stortte eerder dit jaar in een.

Ook zijn eigen project heeft last gehad van een flinke waardedaling. De ETH prijs is 67,44% gedaald ten opzichte van zijn record piek. De munt heeft moeite met herstellen in aanloop naar de Merge upgrade.

De lange termijn

Buterin gelooft dat de volatiliteit van Bitcoin koers op de lange termijn aanzienlijk zal dalen en we dus niet meer zulke hevige waardeschommelingen zullen zien. Het is echter nog niet duidelijk naar welk niveau de prijs van de cryptocurrency zal stijgen. Het is nog maar de vraag of de cryptocurrency-sector erin zal slagen om mainstream legitimiteit te verkrijgen.

De Canadese programmeur is ervan overtuigd dat de kans klein is dat crypto over 20 jaar zal verdwijnen. Echter is de kans ook niet groot dat het de wereld zal overnemen, ongeacht het feit of het erin slaagt om bepaalde minpunten weg te werken. Een voorbeeld hiervan is de huidige store of value.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?