Altcoin, Cardano

Ethiopië werkt samen met Cardano om grootste blockchain van het land te maken

De Ethiopische overheid gaat samenwerken Cardano. Deze samenwerking is bedoeld om de grootste blockchain van het land te lanceren.


Blockchain die het onderwijssysteem verbetert

De Ethiopische regering werkt samen met Cardano om het grootste blockchain netwerk van het land te lanceren. Deze lancering zal een belangrijkste stap voor het land zijn in de richting van blockchain acceptatie. Ethiopië is trouwens niet het enige land die geïnteresseerd is in de nieuwe techniek. Heel veel landen onderzoeken de blockchain om verschillende systemen te verbeteren.

Cardano zal naar verwachting een nationale blockchain oplossing creëren om het onderwijs te verbeteren. Volgens de Ethiopische regering zullen in de beginfase van het project meer dan vijf miljoen studenten betrokken zijn.

De minister van onderwijs in het land, Getahun Mekuria, verklaarde dat het implementeren van de blockchain voor een dynamischer systeem zou zorgen. Het zal ook de toegang tot hoger onderwijs en werkgelegenheid vergroten.

De directeur van Africa Operations van Cardano gaf ook commentaar op de ontwikkeling. Hij merkte op dat het ontwikkelen van het onderwijssysteem door middel van blockchain een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf. Het sluit aan bij de missie van IOHK om oplossingen te bieden voor de economie, werkgelegenheid, sociale en financiële sectoren aan landen die nog niet volledig digitaal ontwikkeld zijn.


Ondersteuning van digitale verificatie

Een ander rapport heeft ook aangetoond dat de Ethiopische regering manieren bekijkt om de blockchain te gebruiken in instellingen voor hoger onderwijs om diploma’s te verifiëren. Deze mogelijkheid wordt ook gedaan op de blockchain van Cardano.

Het verifiëren van diploma’s op de blockchain zal ook het werkgelegenheidsproces verbeteren. Medewerkers valideren de geloofwaardigheid van academische referenties van sollicitanten rechtstreeks vanuit de blockchain.

Het zal niet de laatste keer zijn dat Ethiopië de blockchain gaat gebruiken om verschillende processen te verbeteren. Uit het rapport blijkt namelijk ook dat Ethiopië op zoek is naar andere manieren om ‘Atala-producten’ van IOHK toe te voegen. Een van de producten die de overheid gaat gebruiken is het PRISM-platform om document-verwerking te automatiseren.

IOHK heeft ook onthuld dat er plannen zijn om een ​​blockchain-gebaseerde oplossing voor de transportsector in te zetten. Deze oplossing wordt gelanceerd in Addis Abeba om een ​​digitaal ticketing-systeem te creëren.

Het Afrikaanse continent was traag met de acceptatie van blockchain, maar de acties van Ethiopië laten zien dat het continent nu klaar is voor de blockchain. De invoering van de blockchain in Ethiopië kan een begin kan zijn voor de acceptatie van de blockchain in het hele Afrikaanse continent.