Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Hoe ziet Cardano eruit in het jaar 2025?

De oprichter van Cardano heet de roadmap tot 2025 voor Cardano gedeeld, met Ouroboros Omega als een belangrijke bouwsteen. Pas op, het wordt een technisch verhaal.


Belangrijke updates

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson schetste gisteren de roadmap voor de lange termijn voor Cardano naar 2025. Vooruitblikkend naar de toekomst, onthulde hij dat het “Alonzo” hard fork evenement eind april zal worden aangekondigd. Ervan uitgaande dat het eerder onthulde plan van het Goguen-tijdperk werkt zoals gepland. Daarna zal het uitvoeren van peer-to-peer-functionaliteit een grote focus zijn.

Na ‘Voltaire’ zal de focus liggen op het onderzoeken van hoe Cardano er in het jaar 2025 eruit zal zien. De Omega update van Ouroboros staat echter centraal in het werk. Dit zal alle updates namelijk samenbrengen. Van Ouroboros Classic in 2016, Ouroboros Praos in 2017, Ouroboros Genesis in 2018 tot Ledger Redux, Ouroboros Chronos en Ledger Combiners.

In termen van implementatie wordt verwacht dat het nieuwe consensusmechanisme zorgt dat het netwerk snel, efficiënt en veilig is. Zo zal de Cardano blockchain bestand zijn tegen 51% aanvallen en meer dan 1.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Het mechanisme zal naar verwachting ook voortdurend in ontwikkeling zijn. Hoskinson noemde dit “Ouroboros Omega ++”. Het onderzoeksdocument zal naar verwachting dit jaar worden gepubliceerd.


Layer-2, bewijs van verdienste en nieuwe klanten

Een ander interessant gebied is off-chain infrastructuur en layer-2 oplossingen. Dat laatste is ‘Hydra’, waar al in april een update zou moeten komen.

Andere onderwerpen zijn onder meer de kracht van quantum computing (in 2025) en het samenvoegen van Project Catalyst met het Voltaire-tijdperk. Als onderdeel hiervan zal de Cardano-blockchain een “DAO-as-a-Service” zodat eventuele gedecentraliseerde applicaties (dApps) geen eigen DAO hoeven te maken, maar gebruik kunnen maken van de bestaande infrastructuur.

In deze context is IOG van plan Cardano te verplaatsen van een plutocratisch systeem naar een hybride systeem (“proof of merit”). Waar niet alleen ADA-houders stemrecht hebben, maar ook houders van andere tokens. Het concept is echter “waarschijnlijker voor 2025”, zei Hoskinson. Ten slotte denkt IOG ook aan het uitvoeren van een op Python en Rust gebaseerde referentie client naast de huidige op Haskell gebaseerde client.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Wil je nog wat meer informatie over de Cardano roadmap? Bekijk dan even de bovenstaande Youtube video. Hierin vertelt Charles Hoskinson alles over de plannen voor in de toekomst.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten