Altcoin, Cardano

Cardano heeft potentieel om grootste smart contract-blockchain te worden

Cardano krijgt veel kritiek van tegenstanders van het netwerk maar Cardano (ADA) investeerders lijken zich weinig zorgen te maken.


Kritiek op Cardano

Onlangs werd beweerd dat het netwerk niet voldeed aan de industrienormen. Hoskinson, de CEO van Cardano, zegt dat de kritiek betekent dat Cardano wordt gezien als een bedreiging voor de grote crypto’s en dat ze daarom juist op de goede weg zijn. De komende zes maanden komt er misschien meer kritiek, maar het zal allemaal zijn vruchten afwerpen, voegde hij eraan toe. Ran Neuner versterkte de opmerkingen van Hoskinson in een tweet, hij schreef namelijk het volgende:

“Ben ik gek als ik denk dat Cardano de grootste smart contract blockchain wordt?”

– Ran Neuner

Beide partijen hebben geen ongelijk als ze een optimistische toekomst voor Cardano hebben voorspeld, gezien de uitrol van netwerken in de toekomst. Voorstanders hebben gespeculeerd dat de updates het netwerk goed op weg zullen helpen om een sterke Ethereum-concurrent te worden.


Smart contract netwerk

Hoskinson heeft inmiddels onthuld dat het Alonzo Testnet een smart contract netwerk van Cardano zal maken. Dit zou in april werkelijkheid kunnen worden. Eerst zullen er veel tests zijn, waarna het hoofdnetwerk in augustus van dit jaar live zal gaan. De CEO kondigde het volgende aan toen hij sprak over de lancering van Smart Contracts op het netwerk:

“Voor de eerste keer ooit, publiekelijk, zullen mensen in staat zijn om smart contracts te schrijven en deze op Cardano te implementeren.”

– Hoskinson

In combinatie met Cardano’s recente protocolupdate “Mary”, die native tokens en multi-asset functioneel naar het netwerk brengt, kan het binnenkort een groot risico vormen voor Ethereum. Cardano is daarnaast ook nog eens veel goedkoper en sneller dan Ethereum. Gebruikers van Cardano anticipeerden ook op de lancering van DApps op het Cardano-netwerk. Hoewel DApps later in de toekomst kunnen worden uitgerold, weet niemand zeker wat het netwerk koopt in deze miljardenindustrie.

Sommige Cardano-voorstanders zijn van mening dat het netwerk alleen kans maakt om op een standaardniveau te concurreren met andere netwerken als DApps volledig zijn geïmplementeerd. Hoskinson lijkt dat idee echter niet erg te accepteren. Hij zei het volgende als reactie op social media aanvallen van gebruikers die het netwerk een “spookapp” noemden:

“We hebben zeer reële problemen met dit DApp-model. Als het doel slechts speculatie is en het geen echt nut en geen mogelijkheid heeft om op te schalen naar miljarden mensen, wil ik daar niets mee te maken hebben.”

– Hoskinson

Hij voegde eraan toe dat meer dan 30% van de DApps die op het Ethereum-netwerk zijn gebouwd, niet gedecentraliseerd zijn. Cardano zou DApps op Ethereum kunnen lanceren, maar het resultaat zou niet voldoen aan de normen, concludeerde hij.