Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Europese Centrale Bank onthult dat 10% van de huishoudens in Europa crypto bezit

Uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank blijkt dat een op de tien huishoudens in de eurozone crypto-activa heeft gekocht.

Onderzoek naar cryptobezit

De ECB verklaarde in haar rapport dat de recente volatiliteit niet besmettelijk is gebleken voor de rest van het mondiale financiële systeem. De dreiging neemt echter toe naarmate institutionele beleggers steeds meer betrokken raken.

Volgens de gegevens vertegenwoordigen retailbeleggers inderdaad een groot deel van het beleggersbestand van crypto-activa:

“Recente resultaten van de ECB’s Consumer Expectation Survey (CES) in zes grote landen van het eurogebied geven op basis van experimentele vragen aan dat maar liefst 10% van de huishoudens crypto-activa bezit.”

Enquête van de ECB over crypto-activa in de EU. Bron: ECB

De ECB voegde het volgende toe:

“Omdat dit een mondiale markt is en daarom een mondiale kwestie, is wereldwijde coördinatie van regelgevende maatregelen noodzakelijk. Op basis van de tot nu toe waargenomen ontwikkelingen, vertonen crypto-activamarkten momenteel alle tekenen van een opkomend financieel stabiliteitsrisico.”

Rijke mensen bezitten vaker crypto

Uit het consumentenonderzoek van de ECB bleek dat gemiddeld 10% van de huishoudens crypto-activa bezit. Dit percentage varieert van zes procent in Frankrijk tot veertien procent in Nederland.

Ongeveer 37% van de respondenten gaf aan cryptovaluta te hebben met een waarde tot 999 euro. 29 procent had tussen de 1.000 en 4.999 euro en 13 procent had tussen de 5.000 en 9.999 euro.

De rijkste 20% in elk land had de meeste kans om cryptocurrencies te bezitten. Daarnaast viel op dat een groter aantal gezinnen met lagere inkomens aangaf meer cryptovaluta te bezitten dan die in de middenklasse.

“Gemiddeld waren jongvolwassen mannen en hoogopgeleide respondenten meer geneigd om te investeren in crypto-activa. Met betrekking tot financiële geletterdheid was de kans groot dat respondenten die op het hoogste of het laagste niveau scoorden op het gebied van financiële geletterdheid, crypto-activa aanhielden.”

Problemen met crypto-regelgeving

De ECB herhaalde een standpunt dat het al enige tijd inneemt. De bank zei dat de activa in kwestie niet geschikt waren voor de overgrote meerderheid van de gewone beleggers. Het moedigde de regelgevende instanties van de Europese Unie aan om “dringend” nieuwe wetten vast te stellen voor crypto-activa.

De Europese Centrale Bank is van mening dat deze industrie, vanwege de enorme ontwikkeling in zowel omvang als complexiteit van cryptomarkten, goed op weg is om een bedreiging te worden voor de algehele financiële stabiliteit van het land.

Onlangs maakte de president van de ECB, Christine Lagarde, haar standpunt over de waarde van cryptocurrency-activa duidelijk:

“Mijn zeer bescheiden oordeel is dat het niets waard is.”

Blockchain nieuws

Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends
In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s
Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten