Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Christine Lagarde: “Cryptocurrency is waardeloos”

Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank, heeft gewaarschuwd dat cryptocurrencies waardeloos zijn en gereguleerd moeten worden.

Ze is van mening dat de sector gereguleerd moet worden en dat dit zal voorkomen dat mensen met al hun spaargeld op cryptocurrencies gokken.

Lagarde maakt zich zorgen over degenen die de risico’s van crypto niet begrijpen

“Mijn uiterst bescheiden mening is dat cryptocurrency waardeloos is. Het is op niets gebaseerd en er zijn geen onderliggende activa om als veiligheidsboei te dienen”, zei ze.

Lagarde vervolgde: “Ik heb altijd al beweerd dat dit soort activa zeer speculatief en uiterst riskant zijn.” Deze uitspraken deed de president van de ECB tijdens een uitzending van College Tour in Nederland. Ze vertelde hier ook dat ze zich zorgen maakt over degenen die de risico’s niet begrijpen en “mogelijk alles zullen verliezen.”

Cryptocurrencies krijgen steeds meer aandacht van wereldwijde regelgevers, die vaak gevaren voor het financiële systeem aanhalen. Andere ECB-functionarissen hebben al eerder hun twijfels geuit over cryptomunten. Eén van hen is Fabio Panetta, lid van de directie van de ECB. In april verklaarde hij dat crypto-activa “een nieuw Wild West creëren”.

Zoon van Lagarde investeert wel in crypto

Christine Lagarde ging verder en vertelde dat ze zelf nog nooit in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Ze vertelde wel dat haar zoon geld in cryptomunten heeft gestoken, maar daar alleen maar geld mee heeft verloren.

Lagarde veroordeeld de Bitcoin en andere cryptomunten dus, maar ze zegt wel dat ze de oprichting van een digitale euro va de centrale bank zal steunen.

Regulatie nieuws

Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot
Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten